Happy momlife

fried food on wooden tray
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

de kenmerken en voordelen van een contactgrill

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen absoluut niet stilgestaan. Dat zie je aan tal van apparaten, maar ook zeker aan de keukenapparaten. Met dank aan de keukenapparaten kun je het koken voor jezelf nog makkelijker en leuker maken. Hier in huis staan inmiddels meerdere apparaten die veel gebruikt worden. Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Wil jij het in de keuken graag ook zo makkelijk mogelijk voor je maken? Dan heb ik misschien nog een interessant aanvulling voor je!

fried food on wooden tray

Een contactgrill is een ontzettend handig apparaat waar je veel verschillende gerechten mee kan bereiden. Het valt het beste te vergelijken met een tosti-ijzer, maar dan een stuk groter en zoveel meer opties! Zowel aan de boven- als aan de onderkant is een grillplaat bevestigd die wordt verwarmd. Tussen deze twee grillplaten kan je de gerechten grillen die je wil bereiden. Er zijn ook luxere grillplaten waarbij je handmatig de temperatuur in kan stellen en er een handige timer ingebouwd is dit is ook wel een paninigrill voor horeca.

Wat kan je met een contactgrill

Met een contactgrill kan je allerlei ontzettend lekkere gerechten bereiden, de contactgrill is voor een aantal gerechten heel erg geschikt, namelijk:

Tosti’s: Een grillplaat is uitermate geschikt voor het bereiden van tosti’s doordat de contractgrill een groot grilloppervlakte heeft. Er kunnen dus meer dan twee tosti’s tegelijk klaar gemaakt worden en ze komen er ook nog eens een stuk mooier uit dan uit een tosti-ijzer. Heb je wel eens een tosti gehad met kruidenroomkaas, salami, kaas en een uitje? Lekker hoor!

Panini’s: Met de meeste contactgrills kan je zonder problemen panini’s bereiden. Het maakt niet uit wat voor soort broodje je als basis wil gebruiken, alles kan. Je kan op hierdoor eindeloos variëren met verschillende soorten brood en veel verschillende ingrediënten waardoor je iedere keer iets nieuws op tafel kan zetten. Mijn favoriet is er eentje met plakjes grillworst, pizzasaus en kaas! Mmm

Vlees en vis grillen: Naast dat dit gewoon heel lekker is, is het ook nog eens een stuk gezonder. Wanneer je vlees of vis op de grillplaat bereid hoef je namelijk nauwelijks boter of olie te gebruiken. Hierdoor bevatten deze gerechten dus een stuk minder vet dan wanneer je het vlees of de vis in een gewone pan bereid.

Groenten grillen: Naast vlees grillen kun je ook gemakkelijk groenten grillen met een contactgrill. Het is zo klaar en smaakt heerlijk. Een soort van BBQ-en in huis!

Als laatste kan je de contactgrill ook als tafelgrill gebruiken. Sommige contactgrills kan je namelijk helemaal open klappen zodat je deze op tafel kan zetten en je een soort tafelgrill krijgt. Een soort van gourmet/bakplaat die je gezellig met de feestdagen kunt gebruiken of gewoon als je zin hebt!

Waar moet je op letten bij het kopen van een contactgrill?

Als je een contactgrill wil kopen is het handig om op een aantal punten te letten, namelijk:

Afneembare grillplaten: Dit is namelijk erg makkelijk wanneer je de contactgrill schoon wil maken.

Verwisselbare grillplaten: Sommige contactgrills hebben verschillende grillplaten, met ribbels, vlakke platen en speciale grillplaten voor wafels. Wil je geen wafels maken, dan is een geribbelde plaat prima voor alle andere gerechten die je klaar kan maken. Ik vind zelf onze contactgrill ideaal, want deze heeft vaste platen. Ik heb een aparte wafelijzer. Ik raak namelijk al dat soort losse dingen kwijt.

Zwevende bovenplaat: Dit zorgt ervoor dat je gerechten niet platgedrukt worden doordat ze eigenlijk niet tussen de twee platen passen. Dit is wel handig als je ook vlees enzo wilt gaan bereiden.

Facebook Comments

Share this post