Happy momlife

gorgels
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De gorgels en het geheim van de gletsjer + WiN!

Wat hebben wij uitgekeken naar het moment dat het nieuwe boek van Jochem Myjer en de Gorgels binnen kwam. Aron is groot fan van de gorgels en zijn waakgorgel ligt ook altijd bij hem in bed en gaat mee op vakanties en logeerpartijtjes. Ook het kleurboek is veelvoudig gebruikt. Ook het eerste boek lezen wij samen regelmatig en als hij een boek mee naar school mag dan kiest hij voor het gorgel boek. Ik snap hem wel! 

De Gorgels en het geheim van de Gletsjer

Het spannende vervolg op De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Melle en zijn familie logeren bij een oude vriend van papa, die bioloog is in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia? Dat is het begin van een bloedstollend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Wat vinden wij van het boek? 

Wij zijn dol op de gorgel en ik hoopte dan ook dat dit boek ons niet teleur ging stellen. Niet dat ik dat verwacht hoor, want tot dusver is alles in huis van Jochem Myjer een succes! (Papa is dol op zijn shows!).  Als je dit boek wil gaan lezen adviseer ik je wel om deel 1 eerst te lezen, zo zit je direct goed in het verhaal. Het boek is goed te lezen en samen met Aron lees ik ook stukjes. Het nieuwe verhaal is spannend, ze gaan op zoek naar Belia in de hoge bergen met een hele gevaarlijke gletsjer, als dit maar goed gaat. Een nieuw verhaal met nieuwe onbekende wezens, maar gelukkig is daar Melle die van alles op de hoogte is en zich goed heeft ingelezen in de wereld van Gorgels en de andere monsters. Normaal gesproken heeft Melle altijd hulp van Bobba, zijn waakgorgel. Maar tijdens de vakantie niet, want vader wil liever geen gorgels mee of horen tijdens de vakantie. Hij is toe aan rust. Wij werden weer helemaal opgezogen door het verhaal en iedere avond konden de kinderen niet wachten tot ik weer verder ga lezen. Voor de kinderen heb ik hem nog niet uit, maar zelf natuurlijk wel al! Het is een avontuurlijk boek, waarbij je soms gaat twijfelen of wij niet echt allemaal een waakgorgel hebben. Mijn kinderen denken in ieder geval dat ze een waakgorgel hebben. Jochem Myjer heeft weer een geweldig boek geschreven die de kinderen hun fantasie weer helemaal laat opbloeien.

Zoek je nog een leuk cadeau voor sinterklaas of onder de kerstboom? Dan raad ik je zeker de Gorgel boeken aan. Je hebt deel 1, deel 2 en een prentenboek. Wij willen Fleur het prentenboek dit jaar geven met de feestdagen.

WINNEN!

Omdat ik zelf eentje had gekocht en eentje heb gekregen heb ik besloten om één van jullie blij te maken met de Gorgels (deel 1) en De gorgels en het geheim van de gletsjer (deel 2) Wat moet je doen om kans te maken:

 

Facebook Comments

Share this post