Happy momlife

img_9018
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De eetkamertafel, de meest gebruikte plek in ons huis

Wanneer je op vakantie bent geweest heb je vaak weer door hoe fijn je eigen huis is. Helemaal wanneer het een kampeer vakantie is geweest. Wij zijn nu bijna een week thuis van ons kampeer avontuur en ik kan je vertellen dat ik blij ben met de ruimte in ons huis. Ik ben dan ook het meest blij met onze grote eetkamertafel waar iedereen weer lekker aan het rommelen is. Dit is en blijft dan ook mijn favoriete plek in huis. Ooit heb ik een leefkeuken waar iedereen aanschuift, aan het frutselen is en waar ik de lekkerste maaltijden kook (de hele dag door).

De laatste tijd heb ik teveel tijd door gebracht op de bank. Lekker in een hoekje genesteld samen met een heleboel sierkussens. Een mooi boek lezen of gewoon lekker doelloos televisie kijken. Sinds een paar maanden gaat het stukken beter met mij en heb ik ook weinig zin om nog op de bank te zitten. Ondanks dat het nog steeds een fijne plek is ben ik liever actief aan de achtertafel, samen met de rest van het gezin.

De afgelopen jaren hebben wij regelmatig gewisseld van eetkamertafels. Wij begonnen met een vierkante tafel, besloten daarna dat rechthoekig in dit huis toch wel veel fijner is en uiteindelijk hebben wij nu een grote houten tafel in de woonkamer staan die 180cm lang is. Met een groot gezin, knutselende kinderen en regelmatig eters over de vloer is het handig en fijn om ruimte te hebben. Onze huidige tafel is echt de meest fijne die wij tot dusver hebben gehad. Ik kan er aan zitten werken zonder dat ik last heb van de knutselspullen. Daarnaast kunnen wij hier met gemak een kinderfeestje aan organiseren, zonder dat ik er ruimte voor bij moet bedenken.

Wat ik wel graag wil vernieuwen zijn onze eetkamerstoelen. Wij hebben nu een paar jaren dezelfde en ze zijn best prima hoor, maar ze zijn wit en koud! Ze zijn van een fijn materiaal wat je makkelijk kunt schoonmaken, wat natuurlijk echt ideaal is met een groot gezin met jonge kinderen. Maar ik ben nu wel toe aan leuke stoelen. De Tripp Trapp stoelen blijven voor de meiden nog wel een tijdje aan de tafel staan. Maar voor de rest wil ik komend jaar de stoelen wel graag vervangen. Ik wil stoelen die lekker zacht zitten, warm zijn in de winter en mooi passen binnen ons geheel in de woonkamer. Ik heb leuke gezien bij Zitmaxx en de hint alvast doorgespeeld aan Robert voor mijn dertigste verjaardag aankomende december. Tot die tijd moet ik het maar even doen met de enige zachte stoel die bij ons aan de eetkamertafel staat. De tafel waar ik achter zit te werken voor mijn blogs. De harde stoelen zijn namelijk ook niet altijd fijn voor mijn pijnlijke bekken.

De eetkamer is zoals je hebt gelezen mijn favoriete plek in huis, hier zijn we samen en brengen we veel tijd door. Welke plek vind jij het fijnst in je huis?

Facebook Comments

Share this post