Happy momlife

shutterstock_763596808
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De eerste voorbereidingen voor kerst

Ik hoor sommige mensen in mijn omgeving al denken; Heb je haar weer met haar kerst… Jip mensen! De zomer is voor mij echt voorbij en dan begint het bij mij zo te kriebelen.  Dus ik ben begonnen met kerst. Ik pin als een gek op pinterest en ben al lijstje aan het maken met wat ik wil en moet doen. Op mijn Instagram kreeg ik de vraag wat ik nu al zoal doe aan voorbereidingen voor kerst en het leek mij ook wel leuk om dit te delen. 

Inspiratie op doen 

Ik begin altijd met een rondje inspiratie. Mijn grootste bron van inspiratie is natuurlijk Pinterest waar ik meerdere borden voor kerst heb. In Amerika zijn er genoeg gekke mensen net als ik dol zijn op kerst en vanuit daar bedenk ik weer leuke dingen om te doen. Ook bekijk ik oude content op joyfromjoyce.nl om te kijken of ik hier nog iets aan kan verbeteren en maak eventueel een lijst met dingen die ik nodig heb om de content te verbeteren. Ik merk dat bij veel oude foto’s te teksten mega kort zijn en de foto’s slecht. Dit wil ik verbeteren en pak ik graag snel dit jaar nog aan.

Plannen 

Als ik voldoende inspiratie op heb gedaan ga ik aan de slag met mijn planner. Ik begin dit jaar op 1 december en heb inmiddels alle dagen al gevuld met iets. Dit is puur een kladje. Ik schrijf op wat ik allemaal wil gaan doen en heb dan direct zicht op alles waar meer tijd in zit. Vorig jaar heb ik dit allemaal niet gedaan waardoor er ook bijna niks online kwam. Dat had natuurlijk ook met Fleur te maken, maar dit jaar ga ik het heel anders aanpakken. Als ik weet wat ik moet doen maak ik een boodschappenlijstje. Ik schrijf op wat ik nodig heb en ga ook kijken of ik eventueel nog leuke merken/bedrijven kan benaderen om samen te werken.

Daarna ga ik plannen wat ik wanneer moet doen om niet in de knoei te komen qua tijd. Het is natuurlijk de drukste tijd van het jaar en er moet gewoon veel gebeuren naast de blog verplichtingen. Ik ga plannen wanneer ik welke dingen ga bakken, koken en knutselen. Soms moet ik ook nog rekening houden met wat er op dit moment al in de winkels ligt waardoor ook niet alles al kan. Gelukkig is de action altijd vroeg met hun kerst spulletjes.

En dan ben ik op het punt waar ik nu ben beland, dat ik ga beginnen met schrijven van de blogposts, het maken van de recepten en ga zo maar door. Ik doe er 1 a 2 per week en de rest van de week ben ik “gewoon” met de rest van de content bezig. Ik heb er echt weer zin in. Voor mij duurt kerst vanaf september tot en met december haha! 

Facebook Comments

Share this post