Happy momlife

kaartje Fleur
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De eerste voorbereidingen voor Fleur haar eerste verjaardag

Over iets meer dan een maand is het alweer een jaar geleden dat ik Fleur op de wereld zette en de dag waarop wij Fleur haar eerste verjaardag vieren. Ik kan mijn nog goed herinneren dat ik vorig jaar op de laatste schooldag zei; na de vakantie is ze er hoor! Zo lang zal het niet duren. Boy what was i wrong haha! Op de eerste schooldag vorig jaar was er nog geen Fleurtje, het enige dat wij wisten was dat het niet lang meer ging duren. 

Vorig jaar begonnen voor mij zwaarste weken van de zwangerschap en wat een verlossing was dan ook haar geboorte. Niet wetende dat er nog een zware periode aan zat te komen, want het eerste half jaar was ook heel zwaar. Gelukkig gaat het nu al een tijdje goed en begin ik zo langzamerhand aan het idee te wennen dat mijn baby een dreumes aan het worden is. Tijd om haar aller eerste feestje te plannen.

Het thema 

Ik begon natuurlijk met het thema. In eerste instantie wilde ik een Floral thema, maar dit vond ik toch niet zo goed bij Fleur haar eerste verjaardag passen. Geen idee waarom niet, maar ik zag een stoerdere verjaardag voor me. Ook had ik gedacht aan een zeemeerminnen thema, maar dit vroeg Sofie al en ik wil het graag een beetje verspreiden. Terwijl ik zat te neuzen op Pinterest zag ik het Wild one thema en wist ik wat ik wilde. Tipi’s, pijlen, mooie kleuren en nog een vleugje bloemen.

De uitnodiging 

Bij een feestje hoort natuurlijk een super toffe uitnodiging en ik ben Joyce niet als ik niet zelf aan de knutsel ga. Voor het ontwerpen van een kaartje maak ik altijd gebruik van het programma Canva, dit is een online programma waarin je foto’s kunt bewerken en kunt uploaden. De kaartjes liet ik afdrukken bij kaartenhuis waar ik ook de kaartjes voor ons tuinfeest liet afdrukken. (deze zien jullie binnenkort nog). Terug naar Fleur, ik maakte het kaartje zelf en bestelde ze bij kaartenhuis. Als je ze voor 19:30 besteld heb je ze de volgende dag in huis. Klinkt heel prettig aangezien ik vaak op het laatste moment wil bestellen. Daarbij is kaartenhuis een echt prijsvechter en de kaartjes waren goed betaalbaar. Ik koos voor de enkele kaarten en ze kostte €0,40 per stuk. Ik vind dit echt heel goedkoop! Er komen natuurlijk wel verzendkosten bij, maar als je meerdere in één keer besteld dan valt dit ook wel weer mee. Je kunt de uitnodigingen helemaal zelf ontwerpen en het systeem werkt ook heel makkelijk. Je kunt makkelijk een foto uploaden en zelf allerlei leuke dingen mee doen, of je kiest een standaard kader waar je een leuke foto binnen plaatst. De kaartjes kwamen een dag later binnen in een stevig kartonnen doosje en natuurlijk kon ik niet wachten om ze open te maken. De kaartjes hebben een mooie hoogglans afwerking en zijn gedrukt op stevig karton. Ik koos voor de ansichtkaart, maar je kunt ook kiezen voor een dubbel wenskaart met enveloppe. Op de achterkant liet ik direct de tekst drukken voor de genodigden wat ook wel super handig is. Het enige dat ik nog hoef te doen is de uitnodigingen te versturen.

Ik ben blij dat de eerste stappen zijn gezet voor Fleur haar feestje. Ik geniet enorm van het organiseren van haar feestje. Langzaam druppelen ook de eerste decoratie materialen binnen zo leuk! 

Facebook Comments

Share this post