Happy momlife

img_4524
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

DE COLEMAN MEADOWOOD 6L BLACKOUT TENT

Kamperen met kinderen 

Onze kinderen zijn dol op kamperen. De vrijheid die ze voelen door met de tent erop uit te gaan is zo fijn. Uren lang buiten spelen, zwemmen en lekker vies worden. Coleman heeft fijne tenten die uitermate geschikt zijn om met je gezin eropuit te trekken. Daarnaast zijn ze ook nog eens handig op te zetten en hebben ze voldoende ruimte voor regenachtige dagen. Wij waren eigenlijk al heel erg blij met de Coleman Oak Canyon. Maar toen wij de mogelijkheid kregen om een grotere tent te proberen werden wij hier wel heel blij van. Wij hebben de Maedowood getest voor 6L. Hier passen 6 personen in, dat moest dus wel lukken met ons vijfjes.

Meadowood gezinstenten van Coleman

De Meadowood tenten van Coleman zijn er in drie uitvoeringen; de 4 (oppervlak van 14.1 m2), 4L (oppervlak van 18.8 m2) en 6L (oppervlak van 25.6 m2) hierdoor zijn ze geschikt voor grote en kleine gezinnen. Je hebt 3 slaapcabines met allemaal blackout cabines. Dit zorgt voor en betere nachtrust. Je kunt van de 3 slaapcabines ook 2 cabines maken of 1 grote cabine. Je kunt namelijk gemakkelijk de tussenwanden eruit halen.

De tent kun je volledig afsluiten door de gordijnen voor de ramen dicht te doen. Ook heb je een zijdeur en een voordeur wat zorgt voor goede ventilatie. Wat nieuw is voor ons is de voortent waar je uit de wind kunt zitten, of juist even droog kan zitten als het een beetje regent. Hiervoor kun je ook nog een apart onderdeel kopen om de voortent helemaal af te sluiten. Wij vinden dit niet nodig, maar het is wel mogelijk.

Onze ervaring met de Coleman Maedowood 

De tent opzetten was een eitje. Binnen 30 minuten hadden wij hem op staan en konden wij beginnen met genieten. Het afbreken deden wij iets langer over en kwam totaal op ongeveer 40 minuten. Dit kwam ook doordat het stormachtig weer was geweest en de onderkant goed droog moest voor wij hem gingen oprollen. Dit kost wat meer tijd, dus bij droog weer heb je hem zo ingepakt! De tent is trouwens ook heel erg geschikt bij stormachtig weer. Er zitten standaard stormbanden aan de tent en met het flinke noodweer van afgelopen weekend hebben wij geen moment getwijfeld of de tent het wel aan kon. Wij voelden ons heel veilig en hadden ook het idee dat de tent goed vast zit. Een betere test kon de tent niet krijgen haha!

De tent heeft veel leefruimte wat ook fijn was met het slechte weer. Wij konden hierdoor goed binnen zitten en spelletjes doen. De tent is ook hoog waardoor wij er beiden rechtop in konden staan. Ik vind dat ook wel echt belangrijk hoor! Want je moet niet met kapotte rug terug komen van je vakantie. Wat wij ook echt een voordeel vinden zijn de Coleman’s BalckOut Bedroom. Hierdoor is het gewoon lekker donker ’s nachts en was het voor de kinderen ook geen probleem om tot 9 uur uit te slapen. Daarnaast zijn de slaapcabines lekker koel.

Eind conclusie 

De Coleman Meadowood 6L is zeker geschikt als gezinstent en voor ons met vijf personen groot genoeg. Al nemen wij in de zomervakantie wel een klein tentje voor Aron mee, hij vind het namelijk heel fijn om alleen te kunnen zijn. Wij vonden de grote voortent ideaal en de donkere slaapkamers. Daarnaast vonden wij het ook fijn dat je beschut kan zitten en toch buiten kunt zijn. Een dikke aanrader dus! Wij gaan hier nog veel mooie reizen mee maken! Wil je onze avonturen volgen? Volg mij dan op instagram, hier neem ik je iedere keer mee!

Bekijk de website van Coleman voor meer informatie over de nieuwe Meadowood & Pine Castle gezinstenten.

Bekijk ook eens deze kampeerblogs:

Facebook Comments

Share this post