Happy momlife

10747574384_img_3302
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De “Baby sprinkle” ken jij het al?

Tijdens het kijken naar een Amerikaanse Youtube ontdekte ik het fenomeen genaamd “baby sprinkle”. Amerikanen weten het wel te bedenken hoor, want er is altijd reden voor een feestje! Naast de babyshower en de Dadchelor is er nu dus ook een Baby Sprinkle, maar wat is het?

Wat is een Baby sprinkle?

Wat is het? En waarom doen ze het? Het is een feestje voor vaders en moeders die een nieuw kindje toevoegen aan hun gezin. Een babyshower staat in Amerika voor het geven van de benodigdheden voor een baby aan de nieuwe ouders in wording. Niet zoals wij het hier eigenlijk vieren. Wanneer er een tweede baby bij komt hebben ze in veel gevallen geen baby spullen meer nodig. Tijdens een Baby Sprinkle krijgen ze de items die ze dan nog nodig hebben van vrienden en familie.

Een tweede babyshower?

Ik heb bij beide meisjes een babyshower gehad, beide waren dus eigenlijk Baby Sprinkles, aangezien wij Aron al hadden. Maar in de tijd van Aron waren er geen babyshowers. Om mij heen zie ik het eigenlijk altijd wel gebeuren, dat er bij een tweede kindjes weer een klein feestje gehouden word voor de moeder in spé. Vaak ook met een paar cadeautjes, lekkere hapjes en hele boel gezelligheid. Alleen noemen wij het hier gewoon een babyshower en niet een baby sprinkle.

Dus eigenlijk is het niks nieuws maar gewoon een extra benaming voor een tweede babyshower. Ach ja Amerikanen moeten altijd wel iets bedenken toch? Stiekem had ik gehoopt dat het een feestje was vol glitters en er lekker mee in het rond gegooid mocht worden, maar helaas. Het is “gewoon” een babyshower voor het tweede kind.

Geven jullie bij een tweede kindje (weer) een babyshower? Of ben je sowieso niet van de babyshowers? Ik ben benieuwd! Ik vind het altijd heel erg gezellig in ieder geval. 

Facebook Comments

Share this post