Happy momlife

Schermafbeelding-2022-10-25-om-09.43.20
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De allermooiste fotocollage maken, met deze tips lukt dat!

Het kan best lastig zijn om een mooie fotocollage te maken. Welke foto’s passen wel bij elkaar en welke niet? Ik kwam Modulari fotocollage tegen en ontdekte dat dit toch wel een hele mooie, leuke oplossing is om een mooie fotocollage te maken. Met de handige collage maker kun je je eigen foto’s samen met foto’s uit de beeldbank combineren. Wil je het allermooiste resultaat? Er zijn enkele dingen waar je bij het maken van je persoonlijke fotokunstwerk rekening mee kunt houden om een zo mooi mogelijk eindresultaat te garanderen.

1. Gebruik goede foto’s voor de fotocollage

Zorg ervoor dat de foto’s die je gebruikt licht genoeg zijn en dat gezichten goed zichtbaar zijn. Foto’s met tegenlicht of schaduwen zijn niet echt geschikt voor een collage. Op je computerscherm lijken foto’s bovendien helderder dan wanneer ze worden afgedrukt. Neem dus liever geen risico’s en gebruik foto’s met voldoende licht.

2. Gebruik scherpe foto’s

Zorg dat de foto’s die je voor je fotocollage gebruikt scherp zijn. Foto’s die bewogen zijn vallen extra op in een collega en dat is natuurlijk hartstikke zonde voor het eindresultaat! Foto’s die je bijvoorbeeld van social media of whatsapp hebt gebruikt geplukt zijn vaak ook minder scherp, omdat het bestand verkleind is. Originele bestanden zijn stukken beter dus!

3. Bedenk een thema voor je fotocollage

Om het kiezen van de juiste foto’s iets makkelijker te maken, is het verstandig om een thema voor je fotocollage te bedenken. Maak bijvoorbeeld een collage van die ene familie vakantie, de mooiste trouwfoto’s of gewoon foto’s uit de natuur bijvoorbeeld. Ik zit er zelf aan te denken om een collega te maken met allemaal kerstfoto’s. Misschien dat ik ze dan kan afwisselen met mooie foto’s van de zomer. Zo heb je in 2 seizoenen 2 verschillende collage’s.

4. Selecteer verschillende soorten foto’s en afbeeldingen voor je fotocollage

Probeer een gevarieerde samenstelling van foto’s voor je collage te gebruiken. Wissel foto’s van mensen af met detailfoto’s en omgevingsfoto’s of juist een mooie quote bijvoorbeeld.

5. Zorg voor een kleurenthema

Let er bij het kiezen van de foto’s op dat de hoofdkleuren in grote lijnen bij elkaar passen. Zo voorkom je dat je fotocollage rommelig wordt. Bij het kiezen van de juiste foto’s kun je ook rekening houden met de plek waar de fotocollage komt te hangen. Als je interieur erg kleurrijk is, kun je dit bijvoorbeeld terug laten komen in je fotocollage. Hou je meer van rustige tinten, dan kun je beter voor zachte kleuren of zwart-witfoto’s kiezen.

Heb jij een foto collega in huis hangen? Heb je er ook zo goed over nagedacht?

Facebook Comments

Share this post