Happy momlife

shutterstock_307358111
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De 5 cadeautjes regel voor de feestdagen

Ik deelde eerder al eens dat wij voor de feestdagen gebruik maken van de 4 cadeautjes regel. Dit werkt tot dusver ieder jaar heel goed, maar wij besloten er dit jaar iets aan toe te voegen. Hij was niet compleet volgens ons. Wij hebben nu de 5 cadeautjes regel voor sinterklaas. Ik ben benieuwd of jullie onze nieuwe toevoeging ook zo belangrijk vinden.

1 cadeau die ze zelf graag willen 

Alle kinderen zijn dol op het speelgoed boek van de Intertoys en kunnen daar honderd dingen aan kruisen. Onze kids zijn dit jaar met een schaar, lijm en papier aan de slag gegaan om hun verlanglijstje te maken. Vanaf dit lijstje kiezen wij, sinterklaas, het cadeautje uit die ze graag willen hebben.

1 item die ze nodig hebben 

Denk bijvoorbeeld aan een elektrische tandenborstel of een koptelefoon. Of misschien wel iets anders voor school bijvoorbeeld. Iets waar ze zelf niet snel aandenken maar wel nodig zijn. Vorig jaar kregen onze kinderen een elektrische tandenborstel en ze waren er maar wat blij mee!

1 item om te dragen

Ook weer heel praktisch eigenlijk. Kinderen (die van mij in ieder geval) slijten hun kleding en kunnen dan ook wel zo nu en dan een aanvulling gebruiken. Daarom zal er in de zak van sinterklaas ook iets zitten om te dragen. Het kunnen sokken zijn, een shirt of misschien wel een pyjama. Wat en hoe precies wat ik hiervoor nog niet dat bekijk ik op het moment vlak voor pakjesavond.

1 boek

En om hun ontwikkeling te ondersteunen zal er ook iets leerzaams in zitten. Officieel is het 1 ding om te lezen, maar ik maak er iets educatiefs van omdat wij al zoveel boeken hebben. Met Aron ga ik een rondje bruna doen, zodat hij zelf wat dingen kan aanwijzen. Voor Sofie en Fleur kan ik prima zelf iets uitzoeken.

1 creatief item

Robert en ik vinden het belangrijk dat de creativiteit van de kinderen gestimuleerd wordt. Iets leuks om mee te knutselen of te tekenen zal dan ook toegevoegd worden vanaf dit jaar. Wij misten dit in het lijstje terwijl het voor ons wel echt een must is voor de kinderen. Een mooie aanvulling op het lijstje.

Ik ben benieuwd vind jij creativiteit bij kinderen ook zo belangrijk? 

Facebook Comments

Share this post