Happy momlife

IMG_4667
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Dagschema baby 7 maanden – Fleur

Ik merkte dat ik de laatste tijd niet zo goed wist hoe het ritme van de andere kinderen ging. Dit zocht ik op, omdat ik even de structuur kwijt was, doordat Fleur niet helemaal fit was. Ik besloot eens bij te gaan houden hoe de dagen eruit zien en besloot dit uit te werken. Want ik ben vast niet de enige die soms de structuur zoekt en wil vergelijken met andere. Ieder kind is natuurlijk anders, maar wie weet heeft iemand er nog wat aan. 

08:00 – Wakker worden en fles 180 ml
Fleur is rond 08:00 uur wakker soms iets eerder soms iets later. Zodra wij beneden zijn krijgt ze haar fles. Deze geef ik in haar nuna stoel, zodat ik ondertussen nog even Aron en Sofie verder kan klaarmaken. Fleur krijgt een fles van 180 cc + 6 schepjes. Na haar flesje gaat ze lekker op de grond spelen. Ze vindt het heerlijk om rond te tijgeren en komt tegenwoordig overal. 

9:00 – Fruit 
Een uurtje later krijgt ze een beetje fruit aangeboden. dit is wel wisselend, omdat er een periode was dat ze niet goed reageerde op het fruit. Inmiddels krijgt ze het weer een paar dagen en gaat het goed. Ik geef haar gepureerd fruit hier gaat ze het best op. 

09:30 – Slapen
Na het fruit eten gaat Fleur op bed. ze valt vrijwel direct in slaap tegenwoordig een groot voordeel dat tijgeren haha! Voorheen was in slaap vallen namelijk echt een ramp, maar inmiddels slaapt ze boven  en valt ze snel in slaap. 

12:00 – Tijd voor de fles
Rond 12:00 uur is het tijd voor de volgende fles. Meestal is ze dan net wakker en heeft ze net eventje gespeeld. Ze begint op een gegeven moment te mopperen en ik weet dan dat het tijd is om een fles te maken. Ze wederom een fles van 180 cc + 6 schepjes 

12:30 – tijd om te spelen
Na haar fles gaat Fleur weer even lekker spelen. Dit moet eigenlijk wel, want wij moeten om 14:00 uur Aron weer ophalen dus slapen is niet echt mogelijk. Gelukkig is ze hier aangewend. Tegen half 2 doe ik haar in de Tula en gaat ze vaak wel slapen. Wij halen Aron op terwijl ze in de tula zit. 

14:15 – Slaapjes tijd of toch niet?
Als wij thuis komen van Aron op halen gaat Fleur nog even op bed voor haar slaapje. Dit gaat niet altijd, soms heeft ze al voldoende geslapen.  Dan gaat ze weer mee naar beneden en speelt ze met de oudste twee. Ook krijgt ze dan nog een beetje brood of maisfingers. De maisfingers zijn echt favoriet, ik bestel ze bij de Jumbo en zijn echt ideaal. 

15:00 – Nog een fles
En dan is het tijd voor de volgende fles. Fles nummer drie heeft ook weer 180 cc met 6 schepjes melk. Tegenwoordig spelen de oudste twee dan buiten en ik ga dan ook nog heel even met Fleur naar buiten. Als ze nog niet heeft geslapen gaat ze lekker op bed of lekker slapen in de wandelwagen buiten. Dit is afhankelijk van het weer. Ze slaapt dan meestal tot dat Robert thuis komt van het werk.

17:30 – Groente
Als wij eten zit Fleur altijd bij ons aan tafel. Ze zorgt er wel voor dat ze wakker is rond die tijd en dat ze er helemaal bij is. Zo gezellig om samen aan tafel te kunnen zitten. Dit doen wij al vanaf dat ze geboren is eigenlijk. Ze krijgt dan ook een warme hap of ze krijgt nog wat maisfingers. Dit hangt ervan hoe ze die dag ervoor op de groente/fruit heeft gereageerd. De laatste dagen gaat dit goed dus eet ze gezellig mee.

19:30 – De avondfles 
Fleur drinkt zodra de oudste twee op bed liggen haar laatste flesje. Soms gaat ze voor die tijd nog even douchen met één van ons. Na de fles gaat haar pyjama aan. Ze krijgt trouwens een fles van 180 cc met 6 scheppen of 210 met 7 scheppen. Dit ligt er dus aan hoe ze die dag heeft gegeten. Zodra ze de fles op heeft begint ze te mopperen en leggen wij haar op bed. Ze is dan ook echt bekaf tegenwoordig en valt als een blok in slaap.

03:00 – De nachtfles
Als ik naar boven ga neem ik een fles (180+6) voor Fleur mee die ik haar ’s nachts geef. Deze drinkt ze op in bed en ik blijf wakker tot ze klaar is met drinken. Zodra ze hem op heeft geef ik haar haar speentje weer en slaapt ze gelukkig weer verder. Dit gaat eigenlijk pas sinds 1 week zo, hiervoor waren de nachten echt een DRAMA! Hopelijk jinx ik nu niks, maar ik hoop wel dat het zo blijft. Die ene fles is niet zo erg ’s nachts.

Hoe is jullie ritme met een baby van ongeveer 7 maanden? 

Facebook Comments

Share this post