Emma-Sofie

Dagritme Sofie (bijna) 18 maanden

Sofie is bijna 1,5 jaar (ook wel 18 maanden) en haar ritme blijkt nu wel heel erg verandert te zijn. Waar ze de vorige keer nog twee dutjes deed op een dag krijg ik haar nu echt niet meer twee keer op een dag in bed. Dit hoeft natuurlijk ook niet. Het is wel gezellig dat ze nu meer wakker is. Tijd voor een nieuw update van haar ritme. 

07:00 – Tijd om het kleine meisje wakker te maken. Ik doe haar gordijntjes open en doe een lampje aan. Ondertussen leg ik haar kleertjes klaar en laat ik haar even wakker worden.

07:10 – Zodra ik merk dat Sofie goed wakker is haal ik haar uit bed en was ik haar. Daarna krijgt ze schone kleertjes aan.

 07:30 – Sofie is helemaal klaar en gaat lekker een broodje eten. Ze krijgt in de ochtend 2 broodjes en die eet ze helemaal op. Daarna drinkt ze een fles of tuitbeker met melk

08:00 – Tijd om te gaan! We stappen op de fiets of gaan in de auto om Sofie naar het Kinderdagverblijf te brengen. Of we brengen Aron weer weg en gaan daarna naar huis.

09:00 – Tijd voor fruit! Sofie eet wat fruit en drinkt daarbij sap of thee

09:30 – 11:30 – Sofie speelt de rest van de ochtend binnen en/of buiten

11:30-12:00 – Tijd voor een broodje tussen de middag eet Sofie 2 broodjes en drinkt daarbij een beetje koemelk.

12:00 – 14:00 – Bedtijd voor Sofie! Ze slaapt ruim twee uur elke middag.

15:00 – Tijd om Aron weer op te halen! Sofie is altijd heel erg blij als Aron weer thuis is. Kunnen ze samen weer ravotten en stoeien. En ik kan daar weer heel erg van genieten.

15:30 – Tijd voor iets lekkers! Sofie is dol op rozijntjes tegenwoordig. Daarbij natuurlijk iets te drinken.

16:00 – Lekker samen met Aron spelen of buiten of binnen ligt aan het weer. Soms gaan we ook nog even naar de speeltuin.

17:00 – Nog even een soepstengel of een ander klein snackje. Het eten duurt namelijk iets langer tegenwoordig.

18:00 – Etenstijd! Sofie eet gewoon met de pot mee. Momenteel eet ze niet heel goed, maar dit hoort wel een beetje bij haar leeftijd.

18:30 – Tijd om in bad te gaan en om haar lekker te verzorgen

19:00 – Bedtijd voor mini! Tegenwoordig slaapt Sofie om 19:00 uur en word ze eigenlijk niet meer wakker. Stiekem ben ik hier wel blij om, want nu heb ik de avond echt tijd voor mezelf (om in bad te liggen bijvoorbeeld)

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Dita

  Leuk om te lezen die dagritmes. Sophie alweer 1.5 jaar, ik zocht laatst nog je andere ritmes op om even te vergelijken met Mila. Zij is nu bijna 8 maanden.

  24/09/2016 at 7:51 am
 • Reply Priscilla

  Wat heerlijk dat ze nog 2 uur slaapt! Hier wordt er maximaal maar een uur geslapen. En wat goed dat ze zo goed haar broodjes eet.

  24/09/2016 at 8:24 am
 • Leave a Reply