Happy momlife

IMG_20171018_174307.jpg
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Daar gaan we weer | Fit with Joy

Het is inmiddels 6 weken geleden dat ik ben bevallen en dat is voor mij het startsein geweest om weer te gaan sporten en gezonder te leven. Nu is het niet zo dat ik de snoepjes per direct in de winkels laat liggen en dat ik de chocolade van de Albert Heijn niet weer mee naar huis neem, maar ik laat wel meer op wat ik naar binnen werk en het is ook niet meer de bedoeling dat ik de hele dag snoep, dit probeer ik zoveel mogelijk te beperken tot de avonden. Tijd voor een nieuw fit project en deze keer noem ik hem Fit with Joy. 

Waarom fit with Joy?

Ik vind het altijd leuk om aan blog reeksen een herkenbare naam te koppelen die ik ook direct als hashtag gebruikt kan worden. Maar het moet ook een betekenis hebben. Fit with Joy staat voor fit met plezier, maar ook voor Fit met Joyce ha! Twee vliegen in één klap toch? Ik wil heel graag fit worden, dit was mijn laatste zwangerschap dus het is nu tijd dat mijn lijf weer van mezelf word en dat ik ook weer vol trots in de spiegel kan kijken. Dit blijft altijd een dingetje. Dit alles wil ik het liefst doen met plezier. Dus ondanks dat ik een fit lijf wil, wil ik ook nog graag een glas wijn kunnen drinken of een stuk chocolade kunnen eten. Ik noem maar iets. Ik ben geen granola meisje en ik eet te graag een croissant. Naast dat ik dus fit wil worden wil ik ook graag genieten en dat zal ik in deze reeks zoveel mogelijk terug laten komen.

Sporten?

Voorheen sportte ik altijd thuis ik ben namelijk geen type voor de sportschool. Mijn vriendinnen sporten allemaal hier in de buurt en doen o.a. bootcamp. Afgelopen woensdagavond ben ik met ze mee geweest, omdat ik dit beloofd had en tja het moest er maar een keer van komen. Ik ging mee naar een circuit training wat wel lijkt op crossfit. Ik besloot niet alles voluit mee te doen en nog niet te springen en geen zware gewichten te gebruiken. Het ging best lekker en het was ook gezellig.  Ik merkte wel al snel dat ik spierpijn heb, maar dat gaat wel weer over en geeft ook een lekker gevoel. Tijdens de zwangerschap had ik al zoveel zin om te sporten en nu mocht het eindelijk. Ik heb mij gisteren ook direct ingeschreven en zal nu de eerste periode één keer per week gaan sporten.

Voeding

Qua voeding wil ik mij niet teveel focussen, maar ga ik toch wel opletten op wat wij eten. Zo hebben wij nu één keer p-dag (patat, pannenkoeken of pizza) en niet vaker. Tijdens mijn zwangerschap kon het wel eens zijn dat alles in één week gegeten werd. En verder eten wij ’s avonds gewoon waar wij zin in hebben. Ook bij de thee ’s avonds nog iets lekkers moet kunnen. Tussen de middag ben ik weer aan de crackers of rijstwafels en dit bevalt goed. Normaal brood vind ik sinds mijn zwangerschap niet meer lekker. In het weekend haalt Ro tijdens het boodschappen doen altijd lekkere broodjes bij de lidl en dit blijft ook gewoon door gaan. Qua drinken wil ik overdag alleen nog maar thee drinken, maar dat wil nog niet echt lukken.

Wandelen 

En als laatste wil ik lekker veel wandelen of eigenlijk doe ik dit tot dusver al. Als Sofie op de speelgroep is ga ik vaak al een flink stuk wandelen met Fleur en afgelopen week liep ik ook al regelmatig een stuk en dat wil ik volhouden. Komende week halen wij een nieuwe kinderwagen op die ik heb gewonnen (maxi-cosi nova) en daar hoop ik nog meer fijne wandelingen mee te kunnen maken.

Ik ga niet diëten, niet extreem sporten en wat ik wel doen wil ik doen met plezier.  

Facebook Comments

Share this post