Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Creëer voor jezelf een relaxte avond in een heerlijk bad

Iedereen is er wel eens aan toe: een avond waar je even helemaal niks doet. Of het nou een ontsnapping aan alle corona stress is of even een stapje terug uit je drukke leven, of simpelweg een moment voor jezelf, soms is een relaxt bad precies wat je nodig hebt. Een paar dingen kunnen tijdens jouw relaxte uurtje dan ook echt niet missen.

Ga even offline

Een moment voor jezelf is dan ook echt een moment voor jezelf. Neem je telefoon niet mee, of zet hem bijvoorbeeld op stille modus. Zo kan het niet gebeuren dat er bijvoorbeeld collega’s zijn die in de groepsapp beginnen te praten of dat je wordt gebeld door iemand waar je eigenlijk helemaal niet mee wil praten. Zet je telefoon gewoon op ‘do not disturb’ en geniet van de vrijheid, van jouw moment.

Ben je iemand die snel verveeld raakt tijdens het nemen van een bad? Dan zorg je toch gewoon voor wat vermaak! Neem bijvoorbeeld je tablet of laptop mee, en zet deze op een handige plank speciaal voor in bad. Of, als je een boekenwurm bent, neem dan een boek mee en pak nu de kans om eindelijk verder te komen in dat ene boek.

Creëer een fijne sfeer

Sfeer doet veel als het om het nemen van een bad gaat. Een rustige sfeer is ook een rustige geest. Steek bijvoorbeeld wat kaarsen aan, dim het licht wat en zet een lekker muziekje aan in de achtergrond. Ook geur doet een hoop. Neem bijvoorbeeld etherische olie in de geur van lavendel, aangezien deze geur ervoor zorgt dat je volledig ontspant. Of neem wat zeep met een lavendelgeur en doe dit in jouw badwater. Je kan natuurlijk elke geur kiezen die je wil. Wat ook heerlijk is om te doen, is om een bruisbal te nemen en deze in het badwater op te laten lossen. Dit maakt jouw badwater ook nog eens mooi gekleurd.

Neem af en toe je rust

Veel mensen nemen tegenwoordig niet meer de tijd om echt volledig te relaxen voor een avond. En dat is zonde, want eigenlijk hoor je jezelf altijd op nummer één te zetten. Het is helemaal oké als je af en toe even een avond neemt om helemaal tot rust te komen, om even helemaal niks aan je hoofd te hebben. Dat doen we tegenwoordig allemaal te weinig. Aarzel daarom ook niet om dit gewoon af en toe wel te doen, want je verdient het!

Facebook Comments

Share this post