Cranberrysaus

Cranberrysaus is het sausje voor de kerstdagen. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren…

Cranberrysaus is het sausje voor de kerstdagen. Het is een feestelijke saus die bij veel verschillende soorten vlees past. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, zoals bijvoorbeeld bij een kip rollade. Ik heb een recept voor zelfgemaakt cranberysaus. Het is simpel recept die je binnen no time klaar kunt hebben. Je kunt dit recept 3 dagen voor het diner maken en bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Ideaal dus voor de kerstdagen.

Cranberrysaus

Ingrediënten
  

  • 250 gram diepvries cranberries
  • 200 gram suiker
  • 300 ml vers geperste jus ‘d orange
  • 2 kaneelstokjes

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een pan. Wil je de saus niet zo zoet? Gebruik dan wat minder suiker.
  • Breng het aan de kook en roer het tussendoor door. Blijf wel in de buurt, want als het kookt kan het gaan schuimen en dat willen we niet. Ze het vuur lager wanneer dit gebeurt.
  • ls de cranberries open gaan dan mag je vuur uit.
  • Haal de kaneelstokjes eruit
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept