Ik ben dol op alles waar je maar de Mexicaanse groentes aan toe kunt voegen. Wij eten dit dan ook wekelijks minimaal één keer in wat voor vorm dan ook. Afgelopen zomer maakte ik met grote regelmaat een Mexicaanse Couscous. Lekker met allemaal groentes en natuurlijk avocado! Ik deel dit recept met jullie, het is namelijk ook een heerlijke lunch!
Couscous met Mexicaanse groente
Ingrediënten
- 200 gram couscous
- 2 paprika’s
- 2 avocado’s
- 1 blikje mais
- 1 blik kidneybonen
- 100 gram veldsla
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
Instructies
- Doe de couscous in de grote schaal en giet hier kokend water overheen. Zorg ervoor dat er ongeveer 1 cm water op de couscous staat en laat de couscous wellen.
- Snijd de paprika en avocado in blokjes.
- Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken in het vergiet en spoel ze af.
- Roer de couscous door en voeg nu de paprika, maïs en kidneybonen toe.
- Meng de olijfolie met de Mexicaanse kruiden en schenk dit over de couscous heen. Schenk de olijfolie bij de Mexicaanse couscous salade en meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Doe als laatste de veldsla in de schaal en schep voorzichtig om.
- Maak de salade af met de blokjes avocado
- Geniet er van!