Budget

Controle houden op je budget deze zomer

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij lijkt mijn geld in de zomer er wel door heen te vliegen. Ik probeer mij altijd zoveel mogelijk aan onze budgetten te houden en niet meer geld uit te geven als dat wij ervoor beschikbaar hebben gesteld. Maar die zomers, de vakanties, dagjes weg het kost altijd meer dan ik wil. Toch probeer ik mij aan ons budget te houden en mede met de volgende tips. 

Maak plannen

Het is natuurlijk veel handiger om eerst plannen te maken en daarna pas een budget. In de zomer is het uitjes potje altijd meer gevuld dan tijdens een school periode. De kinderen zijn meer thuis en moeten wat meer vermaakt worden. Dus eerst plannen maken en dan je budget daar op aan passen.

Maar dit is niet altijd mogelijk. Heb je voor de hele vakantie €100,- (bijv) te besteden dan kun je de uitjes plannen aan de hand van je budget. Moet je het budget verdelen over 4 weken? Dan heb je dus €25,- per week te besteden. Je hebt natuurlijk ook voldoende gratis activiteiten waarbij je misschien wel 1 of 2 grote activiteiten kunt gaan doen. Schrijf het op een familieplanner bijvoorbeeld en iedereen weet precies wat er gaat gebeuren.

Doe geen onzin aankopen

Tijdens de vakantie ben je snel geneigd om een extra aankopen te doen. Denk bijvoorbeeld eens een ijsje op een markt. Je bent al snel met z’n viertjes €10,- kwijt. Voor het zelfde geld heb je minimaal 4 dozen met lekkere ijsjes waar je een paar dagen plezier van kunt hebben.

Of wat dacht je van ergens wat drinken? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te gaan picknicken. Je kunt lekkere dingen thuis maken en meebrengen en langer plezier hebben.

Nee zeggen

Nee zeggen is niet altijd even makkelijk, vooral niet als er 2 guitige koppies voor je zitten te smaken om iets bij de speelgoed winkel of om te gaan zwemmen. Maar als je een budget hebt moet je nu eenmaal af en toe nee zeggen. Zodra je één keer toegeeft weet je dat kinderen dit vaker tegen je gaan gebruiken.

Heb jij nog tips om controle te houden op je budget deze zomer? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Mariska

  Oh dit kan ik wel gebruiken, haha. Vooral die onzin aankopen moet ik laten liggen xD

  14/06/2016 at 2:05 pm
 • Reply Claudia

  Ja, ok de speelgoedwinkel vind ik zowiezo al dat ze zelf voor moeten sparen.

  Maar vakantie is toch net n terrasje of met zijn allen naar ijsje. Niet elke dag. Maar ik vind dat zo bij vakantie horen. Omdat we er voor de rest weinig tijd voor hebben.

  14/06/2016 at 6:52 pm
 • Reply maartje

  Mijn ouders kochten op vakantie altijd een pak ijsjes in de supermarkt. Meer dan prima, hadden we alle 5 een ijsje voor max 2 euro. Hadden we ijsje(s) over mochten we deze uitdelen aan andere kindjes.

  Verder zijn er natuurlijk heel veel uitjes die ‘gratis’ zijn, naar de speeltuin en zelf eten meenemen.
  Of uitjes goedkoop regelen via vakantieveilingen, aanbiedingen, kortingsbonnen etc.

  En thuis in de tuin spelen is toch ook leuk 🙂

  Nu alleen nog zon en lekkere tempraturen!!

  15/06/2016 at 12:37 pm
 • Leave a Reply