Erop uit

Confession | Nog nooit in de Efteling geweest

Oké Oké confession is wel echt een groot woord, maar ik ben nog nooit bij de Efteling geweest. En als ik dit vertel aan mensen die niet uit Noord-Nederland komen dan kijken ze mij aan met een blik “Hoe kan dat”. Gelukkig komt hier binnenkort verandering in en zal ik mijn eerste voetstappen zetten in de Efteling. 

Te ver weg

De Efteling is best ver rijden en voor zo’n groot park, waar je het liefst vroeg wilt zijn, is het haast niet te doen vanuit onze woonplaats. Je moet dan al zo vroeg de deur uit dat je er eigenlijk direct een weekendje weg van moet maken. Nu is dit eigenlijk met heel veel pretparken en andere dagjes weg zo. Waar wij wonen is alles al snel een wereldreis. Gelukkig is er hier in de omgeving wel genoeg te doen waardoor wij echt niks te kort komen hoor. Maar de Efteling lijkt mij onwijs leuk om eens heen te gaan.

Binnenkort!

Maar binnenkort komt hier verandering in, want wij gaan een weekendje naar de Efteling! Yess! Het weekend staat al een paar maanden gepland en is tevens onze enige vakantie dit jaar. Wij gaan samen met mijn ouders, zus en nichtje heen en vertoeven in een huisje in de buurt. Op het park zelf vonden wij veel te duur, dus besloten wij te gaan voor een park iets verderop. Ook prima! We gaan één hele dag naar de Efteling en volgens mij gaan de kinderen het geweldig vinden. Aron mag overal in, behalve de Baron en Sofie die is dol op sprookjes. Ik ben zelf niet zo van de attracties dus dat ik bijna nergens in mag vind ik niet erg. Gelukkig is er in de Efteling genoeg te zien haha!

Zwanger en een dagje weg?

Dit is tot zoverre het laatste dagje weg dat wij gepland hebben. Waarschijnlijk zullen wij tijdens Aron zijn vakantie nog wel wat leuke dingetjes doen, maar geen grote dierentuin of groot pretpark. Ik heb nog kaartjes liggen voor Koningin Juliantoren bijvoorbeeld, dat is prima te doen voor een dagje uit. En hier in omgeving heb je ook nog wat plekjes.  Tijdens de Efteling zal ik wat vaker aan kant toekijken hoe de rest aan het spelen is, maar dat vind ik niet zo erg. Ik ben niet heel erg van de attracties en kan er heel erg van genieten als Aron, Sofie en Robert samen lol hebben. Zo’n dagje weg komt dus wel goed!

Ben jij wel eens in de Efteling geweest? 

afbeelding via shutterstock

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

13 Comments

 • Reply Marije

  Ik kan je de hand schudden, want ik ben er nog nooit geweest. Heel normaal als je uit het noorden komt, maar nu ik (nog eventjes) in het westen woon krijg ik vaak rare blikken als ik het vertel 🙂 Veel plezier tijdens jullie weekendje weg! Ben je al eens met Aron in Duinenzathe geweest? Vindt ie vast heel leuk!

  24/06/2017 at 6:14 am
 • Reply Fem

  Haha, ja! Ik denk dat ik in mijn leven gemiddeld elke 2 jaar een keer in de efteling ben geweest 😉 Maar ik woon dan ook in het zuiden. Toen ik voor mn studie een paar jaar in het noorden woonde vond men het daar gek dat ik nog nooit op m waddeneiland was geweest…dat is vanuit hier weer een wereldreis. Zo zie je maar, overal is er wat 😛
  Veel plezier! Hopelijk is het niet te druk

  24/06/2017 at 6:54 am
 • Reply Kelly

  Ik kom bijna ieder jaar 1 keer in de Efteling. Geweldig! Alleen jammer dat het met jaar steeds duurder wordt. Het is in ieder geval genieten! Ook als je alleen maar kan toekijken!

  24/06/2017 at 8:44 am
 • Reply Wendy

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd heel verbaast reageer als ik hoor dat mensen nog nooit in de Efteling zijn geweest. “Hoe kan dat dan?”, denk ik dan in eerste instantie. Maar ja, als ik er logisch over nadenken… niet iedereen woont er een half uurtje rijden vandaan. En daarnaast zijn de entreekaartjes ook niet de allergoedkoopste. Dat besef ik me ook heel goed. Dat wij eigenlijk elk jaar wel minimaal 1 bezoekje brengen aan de Efteling, wilt niet zeggen dat iedereen dat kan/wil/doet.

  24/06/2017 at 9:05 am
 • Reply Maarten

  De Efteling is jarenlang mijn tweede thuis geweest. Als medebeheerder van een grote fansite bezocht ik het meerder malen per maand. Het abonnement heb ik nog steeds.
  Het is niet eens zo dat ik tijdens een bezoek perse attracties wil doen, de sfeer zelf is er al geweldig. Standaard doen we met de kids een rondje sprookjesbos.

  Naast de Efteling ga ik nog naar andere parken, ook in Duitsland. Een ritje van bijna twee uur is voor mij dan ook geen probleem. Europapark is een rit van 6/7 uur, daar trekken we dan wel een paar dagen vooruit met overnachting in het dorp ernaast.

  24/06/2017 at 9:13 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Het is vooral sfeer proeven in de Efteling. Ook zonder kinderen wilde ik heel graag in de droomvlucht en naar het sprookjesbos. Wij hebben een abonnement en dat is maar goed ook want nu ik zwanger ben kan ik geen hele dagen meer.
  Geniet ervan Meis het wordt een top dag dat weet ik zeker.

  24/06/2017 at 10:07 am
 • Reply Denise

  Wij gaan elk jaar 1x vanuit veendam..met de gespaarde ahzegels..rond half 7 weg en genieten maar! Lange dag maar zo fijn 🙂

  24/06/2017 at 10:11 am
 • Reply Sanne

  Oei… je gaat maar één dag? Dat wordt keuze maken, maar veel plezier en gebruik ook de gratis app voor handige informatie! Ik ga ieder jaar

  Nog een vraag: wist je dat het vakantiepark zo duur is, omdat er toegang tot de Efteling voor elke dag bij inbegrepen is?

  24/06/2017 at 10:27 am
 • Reply Mèlanie

  Wij proberen sowieso elk jaar te gaan. Over twee weken staat er dan ook weer een dagje in de planning. Wij moeten er 5 kwartier voor rijden, maar met heel veel plezier.
  Je/jullie gaan her vast geweldig vinden, veel plezier alvast

  24/06/2017 at 12:22 pm
 • Reply Lieke van Veen

  De Efteling heeft attracties voor jong en oud. Ik kom er al sinds dat ik klein was en ik vind het nog steeds het mooiste attractiepark. Heel veel plezier. Al denk ik dat een dag wel weinig is als je alles gezien wil hebben.

  24/06/2017 at 12:27 pm
 • Reply Janske

  ohhhh…dat gaat het uitje van het jaar worden! Heel veel plezier samen!

  24/06/2017 at 2:21 pm
 • Reply Leonie van Mil

  Oh heerlijk!! Wij komen er heel vaak. Gisteren wilden we weer, maar kwamen vast te staan op de A16. Door een ongeval was de tunnel afgesloten en dus stonden we helemaal stil. Uiteindelijk konden we er wel af, maar was zonde van de kaartjes geweest als we er alsnog heen gingen. Dus ik hou hem nog even tegoed.

  24/06/2017 at 7:56 pm
 • Reply M.

  Hahaha..hier ook iemand die nog NOOOOIIT is geweest! En dan ook vanwege de lange rijafstand vanaf het hoge noorden. Ik wil wel heeeelll graag. Komt vast nog wel eens een keer. Veel plezier alvast.

  24/06/2017 at 8:30 pm
 • Leave a Reply