Happy momlife

356708cb-639f-483d-a8c0-3104b0b9879e
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Coleman Oak Canyon de perfecte tent voor een groot gezin

Wij zijn dol op het buitenleven en op kamperen. Afgelopen zomer hebben wij dan ook een heerlijke vakantie gehad met de tent. Wij mochten de Coleman Oak Canyon (6 pers.) testen en ik vertel je graag wat wij vinden deze tent vinden. Wij gingen met z’n vijven kamperen en dat past in principe prima in de tent. het is een 6 persoon tent.

De tent zit in een grote tas waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Het weegt nog geen 30 KG en past in de verpakking makkelijk in de kofferbak. De handleiding van de tent zit genaaid in de tas. Ideaal want zo konden wij hem niet kwijt raken. Bij de tent ontvang je ook direct haringen en dit is echt voldoende om de tent mee vast te zetten. De tent is groen met grijs, mengt goed met de natuur haha! De tent is goed waterdicht, dit hebben wij meerdere keren mogen testen en er is geen spatje regen in de tent gekomen. Ook is de stof UV werend met een factor 50. Dit is de UV Guard technologie van Coleman. Het materiaal van de tent is brandvertragend waardoor je tijd hebt om de tent tijdig te verlaten.

Snel opgezet

Wij hebben de tent in 40 minuten op kunnen zetten met z’n tweetjes. De volgende keer zal dit nog sneller gaan aangezien wij nu weten hoe het moet. De tent bestaat uit 3 grote stokken en 1 kleine stok die je er zo door heen hebt. Daarna nog wat clipjes vastmaken en de scheerlijnen aanspannen. Een hele makkelijke tent om op te zetten. Wel ideaal met kleine kinderen.

Heel veel ruimte! 

De Coleman Oak Canyon 6 is groot! Hij is 5 meter lang en 4.45 meter breed. De tent heeft een ruime voortent waar je met slecht weer kunt spelen en zitten. De voortent is ook lekker hoog, waardoor de wat langere man en vrouw ook prima in de tent kunnen staan. De slaapcabines zijn ook ruim genoeg om met twee man in te slapen. Daarnaast zijn de slaapcabines ook lekker donker. De kinderen sliepen hierdoor heel gemakkelijk in. Dit noemen ze ook wel black-out bedrooms. Hierdoor hebben wij op vakantie vele ochtenden kunnen uitslapen, heerlijk! Je kunt de slaapcabines op delen in drie cabines, maar je kunt er ook eentje weglaten. Ook kun je van de grote cabine 1 cabine maken. Wij hadden alle cabines in gebruik.

Coleman zorgt er voor dat de tenten goed kunnen ventileren. je kunt bij de raampjes staafjes maken waarmee je het raam open kunt zetten. Dit zorgt voor voldoende frisse lucht in de tent. Ook is alles voorzien van een hor waardoor de kans op vliegjes en prikbeestjes minimaal is.

Wat vinden wij van de Coleman Oak Canyon 6 

Het is een ideale tent die je snel hebt opgezet. De ruimte voor ons vijfjes was perfect, ook met slecht weer had iedereen ruimte om te spelen te leven. Het enige dat wij misten aan de tent was/is een luifel waar je onder kunt zitten buiten de tent. Dit hebben wij opgelost met een schaduwdoek, maar eentje vast aan de tent is toch wel handiger. Nu zag ik op de website van Coleman dat deze wel bestaat. Een ideale tent waar wij hopelijk nog vele reisjes mee mogen en kunnen maken.

Facebook Comments

Share this post