Budget

Challenge | Een week uit de voorraadkast eten

Zo! Ik vind het wel weer tijd voor een challenge. Deze challenge kwam ik online op meerdere plekken tegen en aangezien wij nogal een flinke voorraad in huis hebben leek het mij wel leuk om deze challenge te doen. Ik ga de komende week uit de voorraad kast eten en zo min mogelijk boodschappen doen. De regels? En wat ik in de voorraad kast heb liggen? Dat deel ik in dit blog. 

Een week lang uit de voorraad eten, dat moet te doen zijn toch? De vriezer ligt vol, de koelkast ligt vol en de houdbare producten zijn ook ruim aanwezig. Ik ga de uitdaging graag aan. Wel heb ik een paar regels/uitzonderingen die ik wel vers mag kopen. Ik geef mezelf ook een budget van €20,- om eventueel producten op te halen die ik nodig heb, omdat het moet, zoals fruit bijvoorbeeld.

 • Brood halen mag, maar dan moet eerst de vriezer leeg. Aron moet elke dag brood mee en Robert ook. Ik wil wel dat ze elke dag hun boterhammen krijgen dus dit mag ik ophalen. 
 • Groente en fruit op? Dan mag dit bij gehaald worden. Gezonde producten zoals groente en fruit mogen sowieso aangeschaft worden. 
 • Vlees op? Jammer dan! Vegetarisch eten voor een dag of meer? Is helemaal niet erg.
 • Babyvoeding voor Fleur valt niet onder het budget

Wat heb ik nog in huis? 

Broccoli (diepvries Aardbeien (diepvries) Mango (diepvries) Zalm Bladerdeeg Kippendijfilet
Kipfilet Hamblokjes Gehakt Rode kool Kipnuggets Kipfilet blokjes
mini loempia’s Krieltjes Pomme duchesse Patat Karbonade Paprika’s
Komkommer (2x) Druiven Mandarijnen Appels Banaan Lasagnebladen
Sperziebonen Pesto Tomaten Sla Rucola Vleeswaren ham
Vleeswaren kip Vleeswaren rookvlees Vleeswaren casslerrib Bosui Eieren Pannenkoekenmix
Tonijn in blik Aardappel puree Rijst Tomaten blokjes Pasta Tomaten puree
Gegrilde paprika Wraps Afbak brood Sausjes Kidney bonen Zwarte bonen
Mais Zoet brood beleg Sate Cola 7-up Melk
Roosvice sap Ranja Yogi Chocolademelk mozzarella geraspte kaas

Gezonde recepten bedenken 

Zo! Ik heb dus nog redelijk wat in de voorraadkast staan. Van sommige heb ik ook meerdere, maar dat heb ik niet allemaal genoteerd. Met bovenstaande producten kan ik dus allerlei nieuwe recepten gaan bedenken. En mochten er recepten zijn die goed bevallen dan ga ik ze zeker delen op de blog. Ook zal ik wat gouden oude recepten gaan delen de komende tijd, omdat ik die kan maken met de producten die ik in voorraad heb. En stiekem heb ik daar heel veel zin in.

Volgende week zal ik delen welke producten er zijn opgegaan en wat ik hiermee gemaakt heb. Tussendoor zal ik sneakpeaks geven op instagram met wat wij die dag hebben gegeten. Je kunt mij vinden via @joyfromjoyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply G.T.

  Leuk! Ik ben benieuwd.
  Ik hanteer meestal een vriezer-leeg-eet-periode als de vriezer helemaal vol zit. Dan eten we elke dag in ieder geval iets uit de vriezer. Maar misschien ook wel leuk om als uitdaging dan ook zo weinig mogelijk erbij te kopen.

  20/01/2018 at 10:13 pm
 • Reply Anna

  Leuke challenge! Succes. Ik ben benieuwd naar eventuele nieuwe recepten.

  21/01/2018 at 8:30 am
 • Leave a Reply