Budget Challenge

Challenge update #3 – Supermarkt vs Turkse winkel

Yes week drie van de challenge. Het leek mij leuk om ipv elke week een tussenstand te plaatsen ook bepaalde manieren van boodschappen doen en plannen te delen. Als je mijn blog langer volgt of veel leest dan weet je misschien wel dat ik wekelijks naar de Turkse winkel ga ter aanvulling van de supermarkt. ik geef hierbij ook vaak aan dat het goedkoper is en het leek mij wel leuk om hier wat dieper op in te gaan. 

De Turkse winkel 

Sind een aantal jaren hebben wij hier een Turkse winkel. Perfect dachten wij en wij doen er sindsdien bijna wekelijks een boodschap. In de zomer kom ik er vaker doordat ze dan heel goedkoop meloen verkopen en dat is toch echt mijn favoriete fruit. Ook koop ik er standaard altijd kip en rundvlees. Het is een stuk lekkerder en een stuk goedkoper. Iets waar ik altijd heel erg mee bezig ben. Ook kaas is er vaak goedkoper ze hebben wel grootverpakkingen dan, maar als je zo’n kaas eter bent als ik dan kan dat prima in huis gehaald worden. Groente en fruit ben ik wel voorzichtig mee. Het is namelijk niet altijd even sterk en soms moet je het echt direct opeten. Dit is niet altijd zo hoor, want komkommers bijvoorbeeld zijn altijd heel goed en kun je best in bulk in kopen haha. Als wij gaan BBQ-en haal ik er vaak ook brood en met wraps eten hebben wij een fase gehad waarbij wij altijd wraps haalden bij de Turkse winkel. Dit doe ik overigens te weinig.

De lidl 

Na de Turkse winkel gaan wij altijd naar de lidl. Hier heb ik mijn vaste producten en koop ik eigenlijk bijna alles. Groente en fruit bij de lidl is onwijs goed en gaat ook vaak lang mee. Ik kan het dan voor de hele week in één keer kopen. Ook halen wij daar vaak ons frisdrank, 7 up bijvoorbeeld. Ook zuivel en vlees/vleeswaren haal ik er vaak weg en bevallen ook goed. Qua supermarkt is Lidl wel mijn favoriet!

Albert Heijn 

Nadat we bij de lidl zijn geweest doen we nog een klein en snel rondje door de Albert Heijn voor de A-merken die ik wel gebruik. Zo gebruik ik schoonmaakmiddelen van Method ie je alleen bij een a-merken winkel kunt kopen. Ook cola wil ik alleen van coca cola dus daarvoor moeten wij ook naar de Albert Heijn toe. Omdat ik door de weeks niet vaker naar de winkel wil neem ik daar ook mee wat ik mis, zodat ik niet nogmaals naar de winkel hoef te gaan.

De Bakker 

Als laatste het stukje brood. Robert neemt elke dag brood mee naar het werk en ook de kinderen eten elke dag brood. Voorheen kochten wij heel goedkoop brood bij de Lidl voor €0,79. Echt belachelijk eigenlijk. Nu ga ik elke week 1 a 2 keren per week naar de bakker om brood te halen en vries hier een deel van in. Het smaakt een stuk beter en het blijft ook veel verser als het uit de vriezer komt. †

De andere challenge updates: 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Marije

  Ik vind het ook heel fijn om naar de Turkse winkel te gaan. Die bij ons in het dorp heeft geen vlees en is schreeuwend duur, dus als ik ergens anders een Turkse winkel tegenkom ga ik er altijd even naar binnen. Brood halen wij ook altijd bij de bakker trouwens. Dat vriezen we in en zo hebben we altijd vers brood. Wel iets duurder dan uit de supermarkt, maar 10 keer lekkerder.

  22/06/2017 at 9:12 am
 • Reply Renzo de Ruiter

  Goede tips! De lidl heeft top producten en is ook mijn favoriet! Voor spullen die ze daar niet hebben bekijken we de reclame folders en halen we de overige producten bij de goedkoopste!

  15/08/2017 at 1:07 pm
 • Leave a Reply