Budget Challenge

Challenge update #2 – Een tussenstand

Vandaag zit ik op de helft van mijn challenge waarbij ik de hele maand juni boodschappen moet doen voor €200,- dit is dus voor het avondeten, de lunch, het ontbijt en de verzorgingsproducten excl. luiers. Luiers koop ik namelijk in bulk in en heb ik eigenlijk altijd op voorraad. Vandaag een tussenstand hoe het er nu voor staat met mijn challenge. 

Ik probeer boodschappen te doen zonder teveel na te denken over mijn budget. Dit is namelijk eerlijker voor mijn gevoel dan een boodschappenlijst maken aan de hand van mijn budget toch? Ik heb  er nu twee weken op zitten en de eerste week deed ik boodschappen voor heel weinig geld. Ik had namelijk een financiële meevaller en dat kwam door een aantal kratjes bier die leeg waren en een hoop lege flessen. Dit zorgde ervoor dat ik maar €13,- hoefde te betalen voor de boodschappen van die week. Daarnaast ging ik nog even naar de kruidvat voor shampoo en daar was ik €4,- kwijt. Wij gebruiken niet zulke bijzondere shampoo, maar gewoon eigenmerk van de kruidvat. De eerste week ging mij dus goed af. Tussendoor ging ik nog even naar de bakker en haalde ik brood op voor €5,40 tja best duur zo’n bakker. Tussendoor kocht ik ook nog een pak kant-en-klare pannenkoeken bij de HEMA voor €2,-

De tweede week was ik toch iets meer kwijt. Bij de Lidl deed ik boodschappen voor €35,96 en daarna moest ik nog naar de Albert Heijn voor wat extra producten. Hier betaalde ik €13,74 dit is inclusief drie tubes tandpasta voor Robert en mij. Dit was namelijk zo goed als op. Ik koop tandpasta altijd in voordeelverpakkingen. Zo zit ik vrijwel nooit zonder en het scheelt ook echt in geld. Voorheen kocht ik het bij de action, maar nadat ik wat verhalen hoorde over verzorginsproducten van de action ben ik daar mee gestopt. Tot dusver zit ik dus nog steeds binnen het budget. Yes! Deze week moet ik ook nog naar de bakker om brood te halen en zal ik ook nog €5,40 kwijt zijn. Niet heel erg en ik wil ook absoluut niet gaan minderen op de producten die wij gebruiken. Niet opeens cheap-ass brood kopen wat wij eigenlijk niet zo lekker vinden bijvoorbeeld.

Meer blogs van deze challenge:

Heb jij nu ook een leuke challenge voor mij? Laat het mij weten! Het lijkt mij leuk om mezelf op diverse manieren uit te dagen. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Marjon

  Ik ben nu wel benieuwd waarom je geen verzorgingsproducten meer koopt bij de Action. Verder knap dat je deze challenge aangaat!

  15/06/2017 at 7:58 am
  • Reply Diana

   Ben ik idd ook benieuwd naar!

   15/06/2017 at 1:57 pm
  • Reply Claudia Diependaal

   Haha we denken allemaal hetzelfde ben ook benieuwd

   15/06/2017 at 7:48 pm

  Leave a Reply