Happy momlife

img_5397
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Challenge update #1 – Een maandmenu maken

Vorige week deelde ik dat ik een maand lang boodschappen wil gaan doen voor €200,- veel mensen riepen ‘ veel succes mij lukt het echt niet’ en dat zorgt er alleen maar meer voor dat ik het wel wil halen. Nu hebben wij in juni ook nog aardig wat dagjes weg en feestjes gepland waardoor eten soms anders loopt. Maar daaromheen moet er natuurlijk wel gegeten worden. Ik besloot voor de maand juni een maand menu te maken zodat ik niet meer hoef na te denken over wat wij gaan eten en ik hier met boodschappen doen natuurlijk ook rekening mee kan houden. 

Hoe bedenk je een maandmenu? 

Een maandmenu? Man ik heb al moeite met het bedenken van een weekmenu zou je kunnen denken. Nu ontdekte ik bij mezelf dat ik het juist makkelijker vind om voor een maand eten te bedenken. Ik bedenk 31 gerechten en er blijven wat dagen leeg die wij nog kunnen invullen met etentjes, afhaalmaaltijden of bijvoorbeeld een ongeplande BBQ. Daarna schrijf ik de gerechten op die wij graag eten. Zo eten wij elke maand wel Simpele Roti en met grote regelmaat wortels, omdat dit de enige groente is dat Sofie op eet. Zo plan ik die gerechten alvast aan. Daarna doe ik een rondje allerhande en een rondje pinterest op zoek naar nieuwe recepten of bekijk ik recepten die ik al eens heb genoteerd om nog eens te proberen voor de blog. Dan vul ik hem aan met soep, wij eten bijna wekelijks soep op basis van groente, lekkere gezond! Als er dan nog dagen overblijven zijn het dagen die wij vaak vullen met iets lekkers of iets makkelijks. (denk aan brood, patat, pizza of pannenkoeken)

Van maanmenu naar weekmenu

Een maandmenu is de basis. Ik plan dit niet op vaste dagen in, want ik ken mezelf en kan opeens heel ergens anders zin in hebben. Hij is dus redelijk flexibel. Vanuit het maandmenu maak ik elke week een weekmenu. Ik hoef dus niet lang na te denken wat we gaan eten, want het staat voor de hele maand al genoteerd. Het is dus heel flexibel. Ook kan ik altijd nog een ander gerecht toevoegen als ik de boodschappen hiervoor nog niet in huis heb. Ik droom ervan ooit ruimte te hebben voor een extra koelkast en vriezer, zodat ik net als Amerikaanse vrouwen (niet alle natuurlijk) één keer per maand boodschappen kan gaan doen. Maar zover zijn wij nog niet haha, dit zijn voor mij echte goals haha! Lekker kneuterig, maar ik hou er van.

Wat eten wij dan? 

Facebook Comments

Share this post