Budget Challenge Maandmenu's/Weekmenu's Recepten

Challenge update #1 – Een maandmenu maken

Vorige week deelde ik dat ik een maand lang boodschappen wil gaan doen voor €200,- veel mensen riepen ‘ veel succes mij lukt het echt niet’ en dat zorgt er alleen maar meer voor dat ik het wel wil halen. Nu hebben wij in juni ook nog aardig wat dagjes weg en feestjes gepland waardoor eten soms anders loopt. Maar daaromheen moet er natuurlijk wel gegeten worden. Ik besloot voor de maand juni een maand menu te maken zodat ik niet meer hoef na te denken over wat wij gaan eten en ik hier met boodschappen doen natuurlijk ook rekening mee kan houden. 

Hoe bedenk je een maandmenu? 

Een maandmenu? Man ik heb al moeite met het bedenken van een weekmenu zou je kunnen denken. Nu ontdekte ik bij mezelf dat ik het juist makkelijker vind om voor een maand eten te bedenken. Ik bedenk 31 gerechten en er blijven wat dagen leeg die wij nog kunnen invullen met etentjes, afhaalmaaltijden of bijvoorbeeld een ongeplande BBQ. Daarna schrijf ik de gerechten op die wij graag eten. Zo eten wij elke maand wel Simpele Roti en met grote regelmaat wortels, omdat dit de enige groente is dat Sofie op eet. Zo plan ik die gerechten alvast aan. Daarna doe ik een rondje allerhande en een rondje pinterest op zoek naar nieuwe recepten of bekijk ik recepten die ik al eens heb genoteerd om nog eens te proberen voor de blog. Dan vul ik hem aan met soep, wij eten bijna wekelijks soep op basis van groente, lekkere gezond! Als er dan nog dagen overblijven zijn het dagen die wij vaak vullen met iets lekkers of iets makkelijks. (denk aan brood, patat, pizza of pannenkoeken)

Van maanmenu naar weekmenu

Een maandmenu is de basis. Ik plan dit niet op vaste dagen in, want ik ken mezelf en kan opeens heel ergens anders zin in hebben. Hij is dus redelijk flexibel. Vanuit het maandmenu maak ik elke week een weekmenu. Ik hoef dus niet lang na te denken wat we gaan eten, want het staat voor de hele maand al genoteerd. Het is dus heel flexibel. Ook kan ik altijd nog een ander gerecht toevoegen als ik de boodschappen hiervoor nog niet in huis heb. Ik droom ervan ooit ruimte te hebben voor een extra koelkast en vriezer, zodat ik net als Amerikaanse vrouwen (niet alle natuurlijk) één keer per maand boodschappen kan gaan doen. Maar zover zijn wij nog niet haha, dit zijn voor mij echte goals haha! Lekker kneuterig, maar ik hou er van.

Wat eten wij dan? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Joyce

  Handig om dat zo te doen, ik maak wel vaak week menu’s, maar door het per maand te doen, eet je wel meer gevarieerd denk ik.

  08/06/2017 at 6:41 am
 • Reply Jen

  leuke challenche, ik zou het niet redden met €200,- per maand. Nu zijn onze drie meiden ook wat ouder en eten meer. En zitten vaak al dan niet met vriendinnen op de kop in de voorraadkast.
  Maar ik ga je challenche volgen.
  Ik werk met een weekmenu, een maandmenu vind ik wat te ver in het voren plannen. Dan zou ik juist meer het overzicht kwijt zijn.

  08/06/2017 at 3:02 pm
 • Reply Fleur

  Goed idee om voor jezelf een menu te maken voor de hele maand met een budget. Het menu ziet er in ieder geval al goed uit, benieuwd of je het met het budget ook gaat redden

  09/06/2017 at 8:01 pm
 • Leave a Reply