Challenge

Challenge | 5 dagen koken voor €25,-

Voorheen schreef ik regelmatig over de onderwerpen budget en besparen. Maar het laatste jaar schoot dit enorm bij in, jammer eigenlijk, want ik vind het nog steeds heel interessant om te besparen. Daarom komt het terug, hoe en wanneer ben ik nog niet over uit. Maar vandaag trap ik af met een challenge. Ook iets dat ik vaker wil laten terug komen. Door Doortje werd ik geïnspireerd om eens naar mijn boodschappen te kijken. 

Doortje is net als ik dol op besparen en van haar kan ik nog wat leren. Afgelopen week deed ze een challenge waarbij ze 5 dagen ging koken voor 25 euro. Op youtube zei ik tegen Doortje dat ik het ook ging proberen. En zo kondig ik bij deze aan dat ik komende week de challenge aan ga om 5 dagen lang voor 25 euro te koken. Ik heb voor mezelf een aantal regels maakt om er zo een echte challenge van te maken.

De regels 

 • Ik ga 5 dagen koken voor €25,-, dit hoeft niet €5 per dag te zijn.
 • Ik mag gebruik maken van de kruiden die ik in huis heb
 • Van het gerecht moeten 2 volwassene kunnen eten en 2 kinderen (6 jaar en 2 jaar)
 • Alle ingrediënten haal ik bij 1 winkel (zoveel als mogelijk) ik kies hierbij voor de Albert Heijn omdat dit een winkel is die je overal wel kunt vinden in de omgeving.

Waarom deze challenge?

Misschien vraag je je af waarom ik deze challenge ga doen. Tegenwoordig zijn er veel gezinnen die moeten rond komen van weinig geld. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze in de schuldhulpverlening zitten of doordat beide ouders werkloos zijn, of wat dacht je van de alleenstaande ouders. Ik denk dat het goed is voor mijn bewustwording om eens weer wat minder uit te geven aan de boodschappen.

Komende week ga ik deze challenge aan. Ik 5 dagen koken (avondeten) voor €25,-. In de loop van de week ga ik de recepten die ik hiervoor heb gebruikt delen. Dit zal ik ‘s avonds doen inclusief een berekening van wat ik ervoor heb uitgegeven. En aan het einde van de 5 dagen zal ik een update plaatsen met een duidelijke terugblik op de 5 dagen.

Ik wil vaker uitdagingen aan gaan dus heb jij een leuke uitdaging dan hoor ik het graag 😀 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Natascha Velthuis

  Ik vind het een super challenge. Leuk dat je dit doet en ik ben benieuwd naar je bevindingen.

  11/03/2017 at 6:56 am
 • Reply MarjonS

  Leuk. Ben benieuwd welke recepten online komen en of het gelukt is!

  11/03/2017 at 7:43 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Ik hou van besparen. Het geld vliegt er uit aan vanalles en niks en zo ook aan d eboodschappen

  11/03/2017 at 9:31 am
 • Reply Faye

  Dit is een top challenge! Ik ben alleen maar wil dit (met minder dan 25euro dan) echt proberen!
  Leuk!

  11/03/2017 at 1:39 pm
 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure

  Leuke uitdaging! Ik geef soms veel te veel uit aan boodschappen. Ik hou wel wekelijks rekening met de promoties, zo bespaar ik ook weer wat.

  13/03/2017 at 9:51 am
 • Leave a Reply