Budget Challenge

Challenge | 5 dagen koken voor €25,- gehaald?

Afgelopen week deed ik een challenge. N.a.v een blog van Doortje besloot ik 5 dagen te gaan eten voor €25,-. Ik deed al mijn boodschappen bij de Albert Heijn ik koos bewust voor deze supermarkt, omdat je in bijna iedere omgeving wel een Albert Heijn hebt zitten. 

Wat waren de regels? 

 • Ik ga 5 dagen koken voor €25,-, dit hoeft niet €5 per dag te zijn.
 • Ik mag gebruik maken van de kruiden die ik in huis heb
 • Van het gerecht moeten 2 volwassene kunnen eten en 2 kinderen (6 jaar en 2 jaar)
 • Alle ingrediënten haal ik bij 1 winkel (zoveel als mogelijk) ik kies hierbij voor de Albert Heijn omdat dit een winkel is die je overal wel kunt vinden in de omgeving.

Is het gelukt?

ik vond het best spannend, en door een calculatie fout kwam ik op en best wel mooi bedrag uit om 5 dagen van te eten. Ik heb tijdens de challenge €22,96 uitgegeven aan de boodschappen. Ik dacht zelf dat ik een euro meer had uitgegeven, maar door een lezer werd ik gewezen op een telfout, dank!! Ik heb dus bijna 23 euro uitgegeven en hield 2 euro over. Dit had ik prima nog in één van de recepten kunnen verwerken, maar het is goed zo. We hebben lekker gegeten en elke dag kregen wij onze groentes binnen. Als ik de spullen uit onze voorraad mee tel denk ik dat ik wel op de €25,- kom.

Boodschappen doen kost meer tijd 

ik merkte tijdens het boodschappen doen dat het veel meer tijd kost. Je bent veel meer bezig met de goedkope producten uit te zoeken waardoor het winkelen een ware zoektocht gaat worden. Misschien komt het ook doordat ik niet altijd dit soort producten koop bij de Albert Heijn, maar hiervoor naar een andere winkel ga. Waar ik normaal in een half uur de complete weekboodschappen binnen heb deed ik er nu wel iets langer over. Maar het is prima ik ontdekte daardoor weer nieuwe producten. Ik heb ook niet bij alles de goedkoopste items meegenomen, omdat wij die producten niet lekker vinden ( Uit ervaring ).

Bewondering

ik gaf bij de aankondiging aan dat ik deze challenge ook deed voor een stuk bewustwording. Gisteravond las ik weer berichten van ouders die moesten leven van €35.- voor de boodschappen. Enorm confronterend en ik werd ook heel bewust dat je flink beperkt wordt wanneer je een klein budget hebt. Wij zelf zijn niet dol op aardappels groente en vlees, alhoewel vlees onwijs duur is! Ik heb bewondering gekregen voor ouders die dit moeten doen voor hun gezin. Die moeten leven van weinig en toch elke dag voedzame maaltijden op tafel proberen te zetten.

En nu? 

Ik heb natuurlijk nu de challenge gedaan en ik ben mij wel heel erg bewust geworden dat wij best wel wat goedkoper kunnen tijdens het boodschappen doen. Maar ook namen wij de beslissing om weer vaker naar de slager te gaan om vlees te halen. Het besef van het vlees van de supermarkt maakte mij een beetje kriebelig. Er staat wel iets tegenover, want wanneer wij vlees van de slager gaan halen moet er minder vlees gegeten gaan worden. Vlees van de slager is duurder en ik wil wel dat het binnen ons budget blijft.

De recepten uit de challenges 

Een nieuwe challenge?

Binnenkort komt er een nieuwe challenge aan waarvoor ik ben uitgedaagd door een merk. Hier vertel ik binnenkort meer over. Maar ik wil meer challenges doen en heb hiervoor wat inspiratie nodig. Heb jij een leuke challenge voor mij? Wat betreft het eten of juist compleet iets anders (bijvoorbeeld kleding o.i.d.) dan laat ik mij graag inspireren door jou. Dus heb jij een leuke challenge laat hem dan achter in een reactie hier op facebook/social media, maar je mag mij ook altijd mailen: joyce@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Natascha

  Ik vind het super dat je de challenge hebt gedaan. Wij zelf hebben ook niet veel te besteden per week. Het is soms echt een gepuzzel.

  19/03/2017 at 9:36 am
 • Reply Kim

  Oh wat een toffe challenge vind ik dit zeg! Wat tof datje hem hebt gehaald.

  19/03/2017 at 9:54 am
 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Ik vind het een toffe challenge. Ik denk dat ik hem ook eens ga doen.

  20/03/2017 at 6:18 am
 • Reply MarjonS

  Het was een leuke challenge. Het geeft mij wel het idee om het eens bij te houden en kijken of het ons ook leuk. Gezin bestaat ook uit 4, 2 volwassenen en 1 van 6 en 1 van 3.
  Benieuwd naar je volgende uitdaging.

  20/03/2017 at 5:11 pm
 • Reply Cassandra

  Nice job! Leuke challenge ook! Misschien ga ik hem ook wel doen! Wordt je weer eens getriggerd om creatief bezig te zijn met zowel je budget als in de keuken.

  21/03/2017 at 8:01 am
 • Leave a Reply