Happy momlife

shutterstock_358499339
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Challenge | 1 maand boodschappen voor €200

Het is vandaag 1 juni en ik ga beginnen met een gloednieuwe challenge. Zoals je misschien wel weet ben ik dol op besparen en blog ik daar ook geregeld over. Om mezelf actief te houden op bespaarvlakte daag ik mezelf geregeld uit om een budgetproof challenge aan te gaan. Ik start daarom vanaf vandaag met een nieuwe challenge. 

Wat is de challenge? 

De komende maand (juni) zal ik boodschappen doen van een bedrag van €200,-. Hiervoor moeten wij dus avondeten ophalen, lunch, onbijt en verzorginsproducten. Luiers heb ik hierbij niet meegerekend, omdat ik deze meestal in bulk koop wanneer ze in de aanbieding zijn bij de Kruidvat. Andere verzorgingsproducten heb ik hierbij wel meegenomen denk aan shampoo etc.

Hoe begin ik?

Als eerste ben ik begonnen met het maken van een maand lang onze avondmaaltijden te plannen. Wel flexibel hoor met zo nu en dan een “lege” dag, omdat je ook wel eens trek in iets hebt. Hoe ik dit precies gedaan heb laat ik volgende week op de blog zien. Daarnaast heb ik ook mijn budget gepind en mijn pinpas weg gelegd. Dit doe ik zodat ik alleen het geld gebruik dat ik hiervoor heb gereserveerd en niet extra ga pinnen om zo meer budget over te houden. Iets met zelf kennis, haha!

Waarom doe ik deze challenge?

Nu kun je je afvragen waarom ik zo’n challenge doe. Ik neem graag zo nu en dan een moment van bewustwording van mijn uitgaves. Je kunt namelijk bakken met geld uitgeven aan boodschappen, maar is dit nodig? Door boodschappen te doen met een kleiner budget minder je ook vaak op junkfood waardoor je een stuk gezonder eet. Tenminste dat hoop ik dan. Voorheen deden wij ook maandelijks boodschappen van €200,- en konden wij prima rond komen. Ik ben benieuwd of het nu weer gaat lukken.

De regels:

♥  De challenge loopt van 1 juni t/m 30 juni

♥ Er is €200,- die ik mag gaan besteden over de 30 dagen

♥ Luiers tellen niet mee andere verzorgingsproducten en schoonmaakproducten wel 

♥ Ik mag onze voorraad gebruiken (denk hierbij aan kruiden etc het is zonde om nog meer aan te schaffen)

Ik ben benieuwd hoe de challenge gaat! Wish me luck 

Facebook Comments

Share this post