Carrot cake is één van mijn favoriete taart soorten. Het is zo lekker en helemaal in deze tijd. Ik maakte onlangs een cake variant en hij was super lekker waardoor ik hem wel moet delen met jullie als recept. Carrot cake hoort wat mij betreft echt bij de herfst en laat die nu echt begonnen zijn. Mijn favoriete seizoen is weer van start!
Carrot Cake
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 dl zonnebloemolie
- 300 gram lichte basterd suiker
- 300 gram wortel geraspt
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- schil van een halve sinaasappel
Voor de frosting:
- 200 gram roomkaas
- 50 gram zachte boter
- 70 gram poedersuiker
- sap van een halve citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Doe de eieren, de suiker en de zonnebloemolie in een kom en klop met de mixer tot een glad mengsel.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en mix dit door elkaar.
- doe nu de speculaaskruiden erdoor en ook de sinaasappelschilletjes.
- Tot slot doe je de geraspte wortel eerdoor.
- Mix nog even goed door elkaar en schep in een ingevette cakevorm.
- Zet ongeveer 60 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de frosting door eerst de boter te kloppen en dan te mengen met de roomkaas, poedersuiker en sap van de halve citroen.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
- Als de cake klaar is, haal je deze uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
- Doe de frosting er echt pas op als de cake koud is, anders smelt deze.
- Als hij goed is afgekoeld smeer je de bovenkant van de cake in met de frosting.
- Versier de taart eventueel nog met wat geraspte wortel.