Taarten bakken vind ik misschien wel het allerleukst en dat terwijl ik zelf niet eens zo heel dol ben op taart. Gelukkig ken ik genoeg mensen die wel dol zijn op taart en kom ik vaak snel van mijn baksels af. Wel nadat ik ze zelf geproefd heb natuurlijk. Voor de Sinterklaas periode heb ik een Carrot cake met kruidnoten gebakken. Ik had zelf nog nooit carrot cake gehad, maar ik moet zeggen dat het echt heel erg lekker is en deze taart ga ik ook zeker vaker maken. Omdat ie zo goed bevallen is deel ik natuurlijk het recept met jullie.
Carrot cake met kruidnoten
Equipment
- springvorm
Ingrediënten
- 200 Gram roomboter
- 200 gram donkere basterd suiker
- 150 gram geraspte wortel
- 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 handjes kapotte kruidnoten
- 2 theelepels citroensap
- 150 gram roomkaas
- 5 eetlepels poedersuiker
- extra kruidnoten voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de springvorm met bakpapier
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
- Meng de suiker met eieren en koek- en speculaaskruiden.
- Roer de boter door het eimengsel
- Spatel hierna de bloem, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor.
- Giet het wortelmengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 40 minuten
- Laat de taart na het bakken afkoelen voor je hem uit de vorm haalt
- Meng na het afkoelen de roomkaas met de overige roomboter, citroensap en poedersuiker
- Smeer dit bovenop de worteltjestaart en verdeel de overige kruidnoten hier bovenop. Doe dit wel vlak voor serveren anders heb je sloffe kruidnoten.