Happy momlife

DSC_0686
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Cadeautips voor de eerste verjaardag

Het duurt nog maar drie weken en de vragen voor het verlanglijstje van Fleur haar eerste verjaardag komen regelmatig voorbij. In eerste instantie wilde ik één groot cadeau geven, maar op het moment van schrijven twijfel ik weer, want ik weet niet wat ik moet vragen en het grote cadeau kon ik op zich wel bedenken. Ik vroeg tips op Facebook en Instagram en heb de leukste ideetjes verzameld. Oja het meisje op de foto’s is Sofie, zie je hoeveel Sofie en Fleur op elkaar lijken? haha! 

 • Loopfiets – Dit is ook echt een leuk cadeau om te geven! Een loopfiets kunnen ze lang plezier van hebben. Wij hebben de mint kleurige van Janod en hij wordt nog veelvoudig gebruikt. Die goedkope loopfietsjes van nog geen €10,- zijn hier in huis trouwens ook altijd een groot succes.
 • Skippy – Dit vind ik echt een leuk ding! Een skippybal in de vorm van een eenhoorn bijvoorbeeld. Ik heb hem in ieder geval op Fleur haar verlanglijstje gezet.
 • Wobbel – Dit wilde ik heel lang maar hij is er nog steeds niet, omdat ik er zulke wisselende verhalen over hoor. Het ene kind speelt er heel veel en lang mee en bij anderen ligt ie zo weer in de hoek. Een wobbel is een balansboard waar je zoveel meer mee kunt en echt wel een leuke aanwinst is.

 • Wishbonebike/ Trybike – Deze stond bij mij bovenaan het verlanglijstje en op dit moment ben ik ook heel erg aan het twijfelen of dit niet het gezamenlijke cadeau moet gaan worden. Je kunt van dit loopfietsje een driewieler en tweewieler maken en ze kunnen er heel lang plezier mee maken.
 • Tipi tent – Een tipi tent staat ook op het verlanglijstje van Fleur , ik vind het zo leuk lijken en denk ook dat Sofie en Fleur hier heel leuk samen mee kunnen spelen. Bij de Xenos hebben ze mooie witte voor €30,-. Het lijk mij leuk om deze in de woonkamer te zetten met een mooi kleed en lampjes.

 • Schep en leer ijscokar VTech – Deze kwam echt vaak voorbij als tips en hij zit er ook  echt super leuk uit. Ik ben dol op het speelgoed van VTech en deze vind ik dan ook echt heel leuk. Hij heeft meer dan leerzame activiteiten die geactiveerd worden door de interactieve kaarten. Ontdek kleuren, dieren, tellen en nog meer
 • Armband –  Mijn oma geeft de meisjes altijd een sieraad en ik vind dat zo mooi! Als ze er later (dat duurt heus nog wel heel lang) niet meer is dan hebben de meisjes nog iets wat ze van hun Nana hebben gekregen. Een bedelarmbandje is mijn favoriet.
 • Poppenhuis – Een poppenhuis kreeg ik ook vaak te horen . Sofie kreeg het poppenhuis van VTech vrolijke vriendjes voor haar eerste verjaardag een ander poppenhuis vind ik zelf vaak leuker vanaf 2/3 jaar.

 • Ballenbak- Je ziet ze steeds meer voorbij komen en als wij de ruimte ervoor hadden dan vond ik dit echt een leuke optie. Kijk nou hoe leuk! Je hebt verschillende kleuren ballen en de rand is lekker zacht. Het geheel staat gewoon stijlvol. Wat vind jij van zo’n ballenbak?
 • Waar is nijntje – Dit spelletjes is bij ons in huis echt een groot succes (geweest) bij alle kinderen en ik denk dat fleur er straks ook nog wel plezier mee kan beleven. Je verstopt nijntje (of dora of welk figuur dan ook) en je kindje moet het gaan zoeken. Af en toe reageert het figuur als soort van hint. Erg leuk!
 • Mijn eerste knikkerbaan van Haba – Deze kreeg ik ook als tip en ziet er echt leuk uit! Het is een knikkerbaan met grote knikkers speciaal voor de allerkleinsten.

 • Houten trein – De houten trein van de ikea werd ook regelmatig genoemd. En dit vind ik ook echt een leuk cadeau om te vragen en hij is qua budget ook nog erg aantrekkelijk. Een basisset kost namelijk €9,99 en dat vind ik nog leuke bedragen om te vragen.

 • Vrolijke vriendjes VTech – Wij hebben een hele collectie in huis en het is echt heel leuk spul! Je kind kan er zijn/haar fanatasie mee kwijt en ze kunnen er ook voor een langere tijd mee spelen.
 • Duplo – Duplo vind ik ook een goede investering! Wij krijgen er ieder jaar nog wel iets bij en hebben 2 grote bakken vol en het leuke is is dat ze er met z’n drietjes mee spelen tegenwoordig. Je hebt Duplo in allerlei soorten en maten waardoor de afwisseling ook leuk blijft.

 • Poppenwagen – Mijn nichtje hebben wij een houten poppenwagen gegeven toen ze 1 jaar werd en Sofie kreeg hem daarna. Inmiddels spelen Sofie en Fleur er samen mee. Zo leuk! Echt een aanrader als cadeau.
 • Pop – Bij een poppenwagen hoort natuurlijk ook een pop. Sofie kreeg op haar eerste verjaardag een babyborn en van Sinterklaas kreeg ze de VTech pop.

 • Wheelybug – Dit was ons cadeau voor Sofie toen ze 1 werd en ik vind hem nog steeds zo leuk! Wij hebben hem dan ook bewaard en Fleur zit er af en toe al op. Wij hebben de wheelybug lieveheersbeestje, maar je hebt nog zoveel leuke varianten!

 • Driewieler – Je hebt ze in allerlei soorten, vormen en maten. De little tikes driewieler is mijn favoriet, omdat ie zo lekker uitgebreid is.
 • Blokkenkar – Je hebt wel gemerkt dat wij heel veel al hebben! Toen Sofie 1 jaar werd kreeg ze een hele mooie blokkenkar waar ze nog steeds regelmatig mee speelt, heel leuk! Hij is roze en je kunt er achter lopen, op zitten en je kunt er met blokjes mee spelen ( of al je speelgoed in stoppen). Hij is echt leuk, hij is van I’m toy
 • Een stoeltje – 

Dit waren een paar tips van mij voor de eerste verjaardag, heb jij nog aanvulling op dit lijstje? Laat het weten! Wij hebben trouwens ook altijd nog kleding op het verlanglijstje staan alleen vraag ik dit aan mensen persoonlijk, omdat niet iedereen mijn kleding smaak heeft haha!

Facebook Comments

Share this post