Erop uit Persoonlijk

Buggy: Waarom wel of niet?

Bijna een jaar geleden kregen wij een onwijs toffe kinderwagen voor een campagne. Super leuk en handig natuurlijk. Inmiddels is Sofie 1 jaar en loop ik er regelmatig tegenaan dat wanneer ik met Aron ergens heen wil op de fiets, en Sofie mee gaat ik haar niet mee kan nemen. Meenemen kan wel en haar daar dragen ook, maar soms ik een wandelwagen of buggy toch ook wel fijn. 

Waarom een buggy?

Ik wil graag een buggy zodat ik samen met de kinderen op de fiets naar plekken toe kan gaan. Even een uurtje naar de kinderboerderij, even naar het doemuseum of gewoon ergens lekker wandelen. Een draagdoek of draagzak is heel handig maar niet altijd ideaal. Als Sofie moe is wil ze namelijk lekker kunnen liggen .

Waarvoor wil ik hem gaan gebruiken?

De buggy zal als extra gaan dienen. Als ik met de kinderen op de fiets even weg wil en voor als wij op vakantie gaan, want dit scheelt ruimte in de auto. Verder wil ik gewoon onze huidige kinderwagen gaan gebruiken.

Eisen voor de kinderwagen

Ik ben natuurlijk niet de makkelijkste (goh ik zou eens makkelijk doen ;)) als het om een buggy gaat. Ik vind ze vaak namelijk lelijk haha! Mijn eisen:

 • Hij moet zwart zijn
 • Een boodschappenmandje hebben
 • 5 standen hebben
 • Niet zwaarder dan 7 kg, want hij moet mee op de fiets
 • Een zonnekap hebben
 • Niet te duur zijn
 • Zwenkwielen voor hebben
 • Makkelijk op te vouwen zijn
Nieuw of tweedehands?

Ik heb eerst een tijdje naar een tweedehandse buggy gekeken, maar kwam al snel tot de conclusie dat hier in de omgeving weinig goede tweedehandse buggy’s te koop waren. Bijna alle buggy’s die ik tegen kwam waren verweerd, was wel iets stuk aan. Heel jammer! Bij Aron hadden wij namelijk een quinny zapp, alleen vind ik hem nu te duur om aan te schaffen. En tevens vind ik hem ook te zwaar om mee te nemen op de fiets. Op zoek naar een nieuwe dus.

Heb jij nog een tips voor mij? Welke hebben jullie aangeschaft? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

13 Comments

 • Reply Mirella

  Wij hebben een buggy van qute! Voldoet aan al je eisen!

  20/04/2016 at 2:15 pm
 • Reply Gerdi

  Wij hebben een buggy van Chicco, die ik ooit bij de v&d kocht.
  Ideaal en kan mee op de fiets.
  Wij gebruiken hem eigenlijk nauwelijks, ik neem vaak de Tula mee als we ergens op de fiets naar toe gaan.

  20/04/2016 at 2:16 pm
 • Reply Liesbeth

  Ik wilde net gaan typen quinny zapp. Maar dat wordt hem dus niet 😉 Ik vind de andere buggy’s gewoon lelijk en huge!

  20/04/2016 at 2:17 pm
 • Reply Nicoline

  Wij hebben een buggy van Cabino, een 5 standen buggy. Ik gebruik hem echt alleen voor even een snelle boodschap anders gaat ze gewoon nog in de Mutsy Evo wagen die we hebben. Dit zit gewoon veel beter. De buggy ligt standaard in de auto voor de korte tripjes of met de fiets.

  20/04/2016 at 2:29 pm
 • Reply Melanie

  Ik heb een Koelstra Simba, pas gekocht, nu alleen de buggydrager nog haha. Heb alleen wel heel veel geluk gehad, heb m tweedehands gekocht maar hij lijkt nog wel nieuw 🙂

  20/04/2016 at 2:37 pm
 • Reply Nathalie

  Wij hebben de Zapp xtra. Tweedehands 100,- voor betaald.

  20/04/2016 at 3:31 pm
  • Reply Joyce

   Ja maar die kan niet op de fiets 🙂

   20/04/2016 at 3:50 pm
 • Reply Bianca

  Hier ook de qute, zeer tevreden over, voor een buggy dan. Prijs kwaliteit verhouding prima

  20/04/2016 at 3:44 pm
 • Reply amanda

  Hoi, mijn moeder heeft er 1 en die is echt ideaal…bij babydump de qute buggy alleen dit merk bij hun te koop en nu 80 euro dus zou even kijken..alles wat jij zoek heeft deze en hij blijft erg mooi…xx amanda

  20/04/2016 at 5:10 pm
 • Reply Miranda

  Wij hebben een mc laren ☺️.
  Inmiddels al 6 jaar en bevalt perfect !!

  20/04/2016 at 7:11 pm
 • Reply Rineke

  Ik doe ook alles op fiets. Een vereiste was dat de buggy mee op de fiets kon en dus erg licht moest zijn en makkelijk opmerking fiets mee kon.
  Uiteindelijk hebben we de maclaren truimph gekocht. Zelda niet de goedkoopste, ma’am even zeer fijne rijdende buggy. Het is een van de lichte buggy’s 5 kg. Zeer veel plezier van en me gehad.
  Veel succes met je zoektocht. Ben benieuwd om te lezen welke he uiteindelijk is geworden.

  20/04/2016 at 9:33 pm
 • Reply Jessica

  Zonder “eisen” kom je nergens he.. 😉 Dus heel goed dat je kieskeurig bent, des te meer plezier heb je er straks van! Hopelijk vind je een goede buggy.

  21/04/2016 at 4:27 pm
 • Reply Mariëlle

  Wanneer je op de fiets wil met buggy en de kids zou ik zeggen weg met je lijstje 😉 Ik kon destijds niet wachten tot de kinderwagen weg kon en ik met de buggy en fiets weg kon. Ik had bijna precies jou lijstje! Uit eindelijk heb ik Baby Dump (volgens mij huismerk) een zwarte, 5 standen, met zonneklep, met mandje blabla gekocht van 7 kilo. Kon mee op de fiets dus ik vond het goed! Mijn moeder bleef maar roepen dat ik écht een macclaren moest hebben. Was ideaal op de fiets. Onzin vond ik het! Zij zweerde al bij een lichte macclaren (4 kilo) toen ik klein was en had er op marktplaats toch weer eentje gekocht. Voor bij haar thuis. Nou inmiddels ‘leen’ ik hem al ruim 2 jaar.
  Ik ben volledig team MacClaren. Echt hele goede kwaliteit (mijn moeder heeft die waar ze mij en mijn zusjes in heeft gehad vroeger nog steeds, werkt nog prima). Heel erg licht! Lekker wendbaar! Makkelijk in en uit te klappen met één hand. Makkelijk op de fiets te gooien. Ik heb nu de MacClaren Volo en het is echt een aanrader! Simpel, maar licht. Die andere buggy die ik met veel zorg destijds zelf heb uitgezocht hebben we ook nog natuurlijk, maar ik vind hem echt minder fijn. Duwen is zwaarder (door harde plastic wielen), inklappen stroever, zwaar op de fiets etc.
  Oftewel als je hem vooral veel gaat gebruiken op vakanties en op de fiets moet je op zoek gaan naar een zo licht mogelijke buggy, met goeie wielen.

  21/04/2016 at 10:33 pm
 • Leave a Reply