Happy momlife

shutterstock_365284043
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Budgetproof huishoud tips

Besparen in huis is gemakkelijker dan je denkt. Je bespaard al door kleine dingen in het huis aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld prima langer wachten met het aanzetten van de verwarming. Of wat dacht je van schoonmaakproducten? De meeste producten zijn duur en ook nog eens mega belastend voor het milieu. Terwijl natuurlijke, goedkope producten vaak nog wel beter werken ook. 

  1. Ik heb het al vaker gedeeld, maar schoonmaakazijn is misschien wel mijn beste budgetproof tip. Je kunt er onwijs veel mee doen en het is ook nog eens heel goedkoop. daarbij is Azijn een natuurproduct. Ik gebruik altijd natuurazijn
  2. Koop jij nog dure wasmiddel? Als je echt wilt besparen kun je het ook heel goed zelf maken. Op internet vind je een hele boel recepten om zelf wasmiddel en/of wasverzachter te maken. Je kunt hiermee wel 10tallen euro’s per maand besparen.
  3. Minder lang douchen is ook een goede manier van besparen. Ik zelf douche vaak binnen 5 minuten, maar er zijn mensen hier in huis die er heel lang onder kunnen staan. Zonde van het geld natuurlijk! Je kunt enorm veel water en gas besparen als je minder lang doucht.
  4. Heb je het koud? Zet dan niet direct de verwarming hoger, maar kleed je eens wat warmer. De meeste warmte verlies je via je hoofd/nek dus een sjaal om doen kan al heel erg helpen. Ook kun je natuurlijk altijd een extra deken over je heen gooien. Heb je het dan nog niet warm? Dan kun je de verwarming altijd nog hoger zetten.
  5. Koop alles dat je nodig hebt in de aanbieding. Schoonmaakproducten zijn vaak in de aanbieding en dat is dan ook prima te betalen.
  6. Schoonmaken met citroen is ook een goede budget tip. Je kunt namelijk je oven en je badkamer heel goed schoonmaken met citroenen en het ruikt dan ook nog eens lekker fris ook!
  7. Gebruik je handdoek een dag langer. Huh wat? Ja echt waar. Je droogt je zelf af terwijl je schoon bent met een handdoek. Hij wordt in principe niet vies. Ik ben er nog niet over uit of dit de tip voor mij is. Maar hé je kunt het proberen.
  8. Laat geen electronica onnodig aan staan en opladers is het stopcontact. Onnodig stroom gebruik sluipt er namelijk zo in.
  9. Kaarsen geven naast sfeerlicht ook een stukje warmte af. Scheelt weer in de stookkosten én er kan weer een lampje minder aan elke avond. En wees eens eerlijk? Kaarsjes zijn toch ook een stuk romantischer? Goed voor de relatie dus.

Energie vergelijken

Energie vergelijken is een goede manier om te besparen op je vaste lasten voor je huishouden. Door te vergelijken kun je er achter komen welke leverancier het beste bij jou en je gezin past en hoeveel geld je per maand/jaar kunt overhouden door over te stappen bijvoorbeeld. Ik kon bijvoorbeeld al 362 euro per jaar besparen. Een lekker bedrag die elk gezin wel goed kan besteden denk ik. Ik kies altijd voor jaar contracten, omdat je vaak het jaar erop nog weer goedkoper uit bent bij een concurrent. Ik kan iedereen dan ook aanraden om dit jaarlijks eens te bekijken of er goedkope energie voor jullie huishouden is.

Heb jij nog bespaartips voor in en om het huis

Facebook Comments

Share this post