Happy momlife

budget tips voor kerst
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Budget tips voor kerst | Advent of Joy

Terwijl iedereen vandaag en morgen waarschijnlijk volop in de sint cadeaus zitten ben ik al heel druk bezig met de kerst. Net als bij alle andere dingen probeer ik op de feestdagen ook te besparen en heb hier bepaalde tips voor die ik niet alleen voor mezelf wil houden. Daarom dit blog met mijn budget tips voor kerst, want ik denk dat iedereen er een leuke kerst van wil maken. 

Maak een plan

Met alles wat besparen betreft is het belangrijk om een plan te maken. Wat wil je? Wat is je budget?  Zet het allemaal op papier en ga dan aan de slag met het bedenken van wat je wilt. Een voordeel is dat je tegenwoordig veel boodschappen online kunt bestellen en je daardoor de prijzen (ongeveer) online kunt zien . Je kunt dus heel gericht een plan maken.

Begin op tijd

Vanaf begin deze stunten de supermarkten met lekkernijen die je kunt gebruiken voor kerst. Vlees dat in de aanbieding is, lekkere drankjes en lekkere toetjes bijvoorbeeld. Je kunt elke keer als je de weekboodschappen doet iets extra’s meenemen, als dit binnen je budget past natuurlijk. De laatste dingend die je nodig hebt kun je altijd nog kopen wanneer het kerst is. Het is wel handig om bijvoorbeeld ruimte te hebben in de vriezer. Wat ook kan helpen is om de producten bij bijvoorbeeld de Albert Heijn te shoppen met 35% korting je kunt het dan thuis direct in vriezen en eruit halen met de kerstdagen.

Decoratie ruilen/uitlenen

Je wilt misschien niet elk jaar dezelfde decoratie in je huis en je boom hebben en je bent vast niet de enige in je omgeving die dat heeft. Misschien heb je wel iemand in je omgeving die ook dol is op kerst en zijn decoratie een jaar met je wilt ruilen. Zo kun je beide je boom anders aankleden zonder dat je het stapels met geld kost.

Decoratie kopen 

Als je niet kunt of wilt ruilen kun je altijd nog nieuwe decoratie aanschaffen. Het slimste is om dit te doen vlak na de kerstdagen, maar als je perse dit jaar nieuwe kerstdecoratie wilt zijn er genoeg winkels die goedkope kerstdecoratie verkopen. Zo kocht ik een paar nieuwe ballen bij de Action en de Wibra, omdat ik perse pastel kleurtjes in mijn houten kerstboom wilde hebben. Je bent voor een doosje ballen +/- 1 euro kwijt en het ligt er natuurlijk aan hoeveel je nodig hebt, maar ik was maar een paar euro kwijt om mijn hele boom met nieuwe kleurtjes te voorzien.

Budgetproof menu 

Volgende week komt er een budgetproof drie gangen menu (kidsproof) op mijn blog. Lekkere recepten die weinig kosten en vast en zeker een succes zijn met kerst. Kun je niet wachten? Dan kun je vast een kijkje nemen tussen de budget recepten van Albert Heijn. Daar zitten ook recepten tussen die je prima kunt gebruiken als kerst diner.

Cadeaus?

Een cadeau hoeft natuurlijk niet perse onder de kerstboom. De meeste kinderen zijn vaak al flink verwend met de sint. Mocht je toch iets onder de boom willen neerleggen dan heeft de action vaak wel leuke spulletjes of je koopt wat lekkere verzorgingsproducten voor je kinderen. Het hoeft niet perse en kinderen worden er echt niet minder door als ze niks onder de kerstboom krijgen.

Ondanks dat je misschien graag uitgebreid kerst wilt vieren vergeten wij tegenwoordig vaak waar kerst nu echt omdraait: samen zijn met je geliefden. Dat vreetfestijn is toch eigenlijk helemaal niet nodig? En met weinig geld kun je je huis prima leuk aankleden. Heb jij nog budget tips voor kerst?

Facebook Comments

Share this post