Happy momlife

shutterstock_321375317
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Budget | Het leukste speelgoed voor weinig

Kinderen hebben als het gaat om speelgoed niet veel nodig. Vaak denken wij dat ze bakken met speelgoed nodig hebben, maar stiekem kunnen ze zich het beste vermaken met items die je waarschijnlijk wel standaard in huis hebt liggen. Doordat kinderen vaak al veel hebben worden verlanglijstjes maken steeds moeilijker. Vaak zijn knutselspullen altijd welkom, maar kun je ook gewoon huis, tuin en keuken items gebruiken om je kinderen te vermaken. Het leukste speelgoed voor je kind(eren) kost namelijk vrij weinig.

Lege dozen 

De laatste tijd kreeg ik veel pakketjes binnen voor mijn blogs. Ik merkte dat de kinderen helemaal niet meer bezig waren met hun eigen speelgoed, maar juist in de dozen zaten te spelen. Sofie bekroonde de dozen tot haar huis en sleepte er een deken en een kussen mee in en Aron bedacht dat het een race auto was. Ze konden hun creativiteit er goed op los latten en niks werd voor hun bepaald. Lege dozen zijn ideaal speelgoed en je kunt ze vaak zo ophalen bij de supermarkt.

Wc rollen en keukenrollen 

Iedereen gebruikt ze, in ieder geval de wc rollen. Met wc rollen kun lekker veel knutselen op pinterest heb ik een bord met allerlei knutselideetjes met wc rollen. Je hebt vaak nog wel wat knutselspulletjes nodig, maar die hebben de meeste mama’s wel in een geheime knutselkast liggen.

Scheerschuim

Scheerschuim kun je heel goedkoop bij de action of lidl kopen en het wordt veel gebruikt op kinderdagverblijven en scholen om kinderen te laten kleuren. Natuurlijk heeft het scheerschuim ook een lekkere substantie waardoor het ook prettig is om aan te raken. Voor de oudere kinderen (4-6 jaren) is het ideaal om letters mee te oefenen. Is hij niet goed of is hij klaar? Dan kun ze een nieuwe letter maken. Voor de kleineren is het juist lekker om de substantie te voelen en te leren kennen.

Lege flessen 

Met lege flessen kun je veel activiteiten maken. Zo kun je een bowling spel maken van lege flessen of sensory flessen. Ook zijn flessen uitermate geschikt om mee te knutselen. Zo kun je ze gebruiken om bijvoorbeeld mee te stempelen. Leuk! Op pinterest vind je ook een bord waar ik activiteiten en knutsel ideetjes deel met lege flessen.

Potten en pannen 

Ieder kind moet een keer lawaai maken met een pan en een pollepel vind ik! Lekker slaan op een pan met een houten pollepel. Ook ander speelgoed kunnen ze heerlijk meespelen. Een zeef met een beetje water bijvoorbeeld. Lekker de keukenkastje leeg laten trekken en daarna kun je het allemaal afwassen en weer opbergen.

Items uit de natuur

In de natuur kun je veel mooie schatten vinden waar je lekker mee kunt spelen. Bladeren zijn bijvoorbeeld ideaal knutselmateriaal om mee te kleuren bijvoorbeeld. Ook takken kun je gebruiken om lekker mee te knutselen en stenen ook. Heel goedkoop en geschikt om mee te werken.

Er zijn momenten dat kinderen zich beter vermaken met goedkoop/gratis speelgoed dan ze doen met speelgoed wat je voor bakken met geld ophaalt in de winkel. Denk bijvoorbeeld ook eens aan cadeaupapier met een verjaardag spelen de kleinsten hier toch heel graag mee of niet? 

afbeeldingen via shutterstock
Facebook Comments

Share this post