letters-286541_1280
Comments (7)

Ik doe dit ook, maar dan digitaal(-ish). Ik kan niet budgetteren met rekeningen want die worden er toch afgehaald, als ik dat in een envelop stop dan heb ik een probleem. Met boodschappen doe ik het wel vaak, maar ook niet altijd. Ligt er aan hoe het gaat, vaak gaat het een paar maanden goed zonder te pinnen en aan budget te houden. Alleen soms zoals na kerst waar toch al meer besteed, is dat wel even handig voor mij om te doen, anders blijven we te veel dingen kopen haha.

Thanks voor de tips!

Handig hoor, zelf heb ik 3 enveloppen staan ook voor de rekeningen gesorteerd maar verder nog niet echt.. voor sparen zou het idd wel een handige kunnen zijn!

Erg handig, pinnen is ook te makkelijk. Tot je saldo rood geeft. haha

Mijn vader had vroeger op zolder allemaal jampotten. Hahahaha

Super goed bezig Joyce

Ik ben 69. Vroeger bracht mijn vader zijn salaris mee naar huis in een enveloppe. Dat geld werd verdeeld over allerlei busjes en blikjes: voor de huur, voor kolen, voor boodschappen enz. enz.
Op was op. Dit is dus op zijn minst geen nieuw systeem, maar is wel afhankelijk van cash geld.
Grijpen we dan niet terug naar iets dat een gepasseerd station is en is het niet beter om te leren om anders om te gaan met de nieuwste ontwikkelingen?
Anders met je geld omgaan vraagt om een radicale verandering van attitude naar al datgene dat je als consument aangeboden/opgedrongen wordt. Om met die schijnbaar moeiteloos te verwerven rijkdommen om te gaan is het belangrijk om zo bewust mogelijk te leren leven. Dan pas zal je de voor jou juiste keuzes leren maken en dat gaat van hoe je eruit wil zien, wat je eet, hoe en waar je woont, hoe je je verplaatst, hoe en met wie je om wil gaan en ga zo maar door.
Schulden zijn maar een symptoom van een onvermogen of onbewustzijn van de keuzes die je maakt en zo’n envelop-systeem is volgens mij symptoombestrijding.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP