Happy momlife

letters-286541_1280
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Budget | Het enveloppen systeem

Wij zijn al tijden bezig met budgetteren en één van de manieren die ik heb toegepast is het enveloppen systeem. Een manier die veelal gebruikt wordt in Amerika. Dit is een systeem waarbij je, je geld verdeeld in categorieën en deze categorieën kun je verdelen in enveloppen vandaar de naam enveloppen systeem. Deze methode van besparen paste ik een paar jaren toe en hier schreef ik al eerder eens over.

Hoe doe je dit? 

1. Budget elke rekening, kan je goedkoper? Ga al je rekeningen bij langs en kijk waarop je kan bezuinigen. Hiermee bedoel ik vaste lasten, heb je bijvoorbeeld een abonnement op een tijdschrift die in de krantenbak beland? Weg ermee! Zo zijn er vast meer dingen, die je niet gebruikt of niet nodig bent. 

2. Verdeel je onkosten in categorieën.  Zo heb ik enveloppen voor de boodschappen, per week ingedeeld. Heb ik een enveloppe voor verjaardagen en een enveloppe voor uitjes/etentjes e.d. 

3. Vul de enveloppen. Ga doormiddel van een overzicht bekijken wat je per maand kwijt kunt aan bijvoorbeeld de boodschappen en stop dit in de enveloppen. 

4. Op is op!  Denk goed na, hoe je je geld spendeert. Op is namelijk echt op. Je mag alleen gebruiken wat er in je enveloppe zit, dit is je budget meer heb je niet! 

5. Laat je niet verleiden. Het is zo makkelijk om iets te kopen, hoe mooi het gepresenteerd staat, en hoe mooi de aanbieding ook is. Heb je hier geld voor?  Nee? Koop het dan niet. 

6. Geef het tijd.  Dit systeem kost even tijd voordat je het ingedeeld hebt zoals het voor jou werkt. Geef niet op, want het werkt echt. 

Het enveloppen systeem is een systeem wat veel gebruikt wordt in Amerika (Hoe kan het ook anders haha). Dit systeem is ontwikkeld door Dave Ramsey, ik heb hier een kleine draai aangegeven zodat hij voor ons mogelijk is.

Wat vinden jullie van deze tips? En zouden jullie meer budget artikelen willen lezen?

xox Joyce

Facebook Comments

Share this post