Mmm! Ondanks dat ik nu de hele maand vegetarisch eet zullen de recepten die ik deel niet allemaal vegetarisch zijn. Dit komt mede doordat ik recepten vaak al in het voren schrijf. Net als dit recept die je wel prima kunt maken in een vegetarische variant trouwens. Hoe? Dat zal ik ook delen in deze blogpost. Tegenwoordig kun je namelijk veel ‘normale’ ingrediënten vervangen voor vegetarische varianten.
Benodigdheden:
- 500 gram broccoli (ik gebruik de diepvries variant)
- 7 plakjes bladerdeeg
- 250 gram spekreepjes of de vegetarische slager Gerookte speckjes
- 4 eieren
- 200 ml creme fraiche
- een bosje lente of bos ui
- 150 gram geraspte kaas
Ook handig:
- Quiche vorm
- Spray om je quiche vorm in te vetten
Bereiding van de Broccoli Quiche
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de broccoli roosjes circa 3 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken
- Bak de spekjes zonder extra vet te gebruiken. Wanne ze lekker gebakken zijn haal je ze uit de koekenpan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenrol. Zo trekt de ergste vet eruit.
- Vet de quiche vorm in en bekleed de bodem van de quiche vorm met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork
- Klop de eieren los met de creme fraiche en voeg eventueel nog wat peper naar smaak toe. Voeg uiteindelijk de geraspte kaas toe en roer dit er nog doorheen
- Snijd de lente of bos uitjes in ringetjes
- Verdeel de broccoli, spekjes en bosui over de bodem van de quiche vorm
- Giet het eimengsel eroverheen en zorg ervoor dat dit goed verdeeld is
- Bak de quiche af in de oven voor zo’n 40 minuten
Eet Smakelijk!