Persoonlijk

Een brief aan mijn 6 jarige zoon!

Daar zit ik dan, achter mijn laptop te kijken naar een knipperende cursor. Ik voel me gek; blij, trots en ergens kriebelt er een traan achter mijn oog. Niet omdat er iets in mijn oog zit, maar omdat de tijd zo snel is gegaan. Ik kan me nog zo goed herinneren dat jij ons wereldje op z’n kop zette en dat je mijn leven een nieuw doel gaf. En wat voor één, want moeder worden is het leukste dat ik elke dag weer mag doen. 

Maar vandaag lieve Aron vieren wij je zesde verjaardag. Alweer zes jaar geleden mocht ik jouw met alle krachten in mijn lichaam op de wereld zetten en mocht ik jou voor het eerst vasthouden. Mocht ik je voor het eerst in je papa’s armen zien liggen. We namen je mee naar ons huis waar we je aan iedereen lieten zien, wel zien, want vasthouden dat wilde ik alleen zelf doen of door je papa. Je was mijn baby en ik moest (en moet) je beschermen, dat is mijn taak. Dit heeft wel eens voor moeilijke situaties gezorgd, maar nog elke dag ben ik blij dat ik je in het begin zoveel heb mogen vasthouden.

De eerste jaren vlogen voorbij, helaas ging dit veel te snel en had ik het op dat moment te druk met school en andere verplichting. Iets waar ik onwijs veel spijt en verdriet van heb gehad, want ik had liever meer tijd met jou door gebracht. Maar ik heb geleerd en het besef gekregen dat ik dit allemaal deed voor een goede toekomst voor jou. En verloren tijd kun je helaas niet inhalen, maar wat wij wel kunnen doen is nieuwe herinneringen maken. Ik wil mijn schuldgevoelens vergeten en er zijn voor jou en mooie herinneringen met je maken.

Vandaag ben je 6 jaar oud en lijkt het alsof je plotsklap opeens heel groot bent geworden. Dat jongetje die wij overal bij moesten helpen die is er niet meer, je bent zelfstandig en ontdekt je eigen pad. Je hebt je eerst verliefdheid inmiddels flink te pakken en je vindt het niet nodig om het bij één meisje te houden haha! Ook ben je een super leuk vriendje voor al je vriendjes en ik hoop dat je nog veel mooie herinneringen met hen mag gaan maken. Vanmiddag maken wij er in ieder geval weer eentje op je kinderfeestje.

Ook op school doe je onwijs je best en ben je heel erg leergierig, maar spelen dat vind je ook onwijs leuk gelukkig. Als ik je zo op school zie dan denk ik dat je veel op mij lijkt, volgens oma was mama ook heel erg speels. Maar uit eindelijk is dit ook goedgekomen toch? Ook zit je inmiddels bijna een jaar op zwemles en vind je dit nog steeds net zo leuk als in het begin. De afgelopen weken zat ik regelmatig met een kriebel in mijn buik te kijken, je springt namelijk zonder angst het hele diep bad in. Ik ben blij dat je van alle dingen kan genieten. Lieve Aron als ik naar je kijk zie ik je papa, maar als ik je dingen zie doen zie ik mezelf. Wij samen twee dikke rommelkonten, gelukkig zijn papa en Sofie er om de rommel een beetje bij te houden, want die twee toppers zijn precies het tegenovergestelde van ons.

Waar net de traan nog kriebelde in mijn oog loopt hij inmiddels over mijn wang. Ik ben trots, trots op het feit dat ik je moeder ben en dat ik samen met je papa er een geweldig kind van gemaakt hebben. Natuurlijk heb jij ook je buien en kunnen wij heerlijk tegen elkaar in gaan, maar uiteindelijk zitten we samen op de bank te ouwehoeren. Lieve Aron gefeliciteerd met je 6e verjaardag op naar een nieuw jaar vol nieuwe kansen en leuke momenten. 

^Liefs, Mama

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Angelique

  Prachtig geschreven! Met een brok in mn keel zitten lezen. Gefeliciteerd met jullie kanjer meis!

  14/12/2016 at 8:07 am
 • Reply Emy

  <3 Heel erg mooi Joyce! Gefeliciteerd met je zoon!!

  14/12/2016 at 8:24 am
 • Reply Loes Johanna

  Prachtig geschreven! Gefeliciteerd met Aron!

  14/12/2016 at 8:51 am
 • Reply Romy

  Wat een prachtige brief! Gefeliciteerd met Aron!

  14/12/2016 at 9:11 am
 • Reply Simone

  Gefeliciteerd met Aron!

  14/12/2016 at 9:08 pm
 • Leave a Reply