Happy momlife

silentmixx 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bosch Silentmixx Blender review

Onze blender gebruiken wij veel alleen kon onze blender geen warme producten aan. Met onze oude blender maakten wij graag smoothies en milkshakes, maar ik wilde zo graag een Blender waarbij ik ook mijn favoriete gerechten: soep kon gaan bereiden. Met de SilentMixx van Bosch kun je alles maken denk bijvoorbeeld aan: smoothies, sappen, sauzen, pesto’s maar ook soep. YES! De Blender heeft een ThermoSafe-kan waardoor hij ook tegen hete vloeistoffen kan. Vandaag deel ik mijn mening over het app

 

De Silentmixx

De blender van Bosch is een stille blender die (bijna) geen lawaai maakt. Bijna natuurlijk, want er komt altijd wel wat geluid af. In vergelijking met onze oude blender is hij erg stil en heb ik geen wakkere baby meer als ik hem gebruik bij het maken van een smoothie met bevroren fruit. Dat ie zo stil is komt door een geluidsreductiesysteem, waarbij de motor van aandrijfas tot ventilatie is geoptimaliseerd en helemaal geïsoleerd. En daarnaast de vorm van de glazen blenderkan, met vijf hoeken. Deze is zo ontworpen dat vloeistoffen in de kom optimaal circuleren en daarmee geluid reduceren. Heel fijn dus. Je kunt hem gebruiken met hete vloeistoffen en ijskoude drankjes dankzij de speciale themorsafe-kan. Wij hebben hem al gebruikt voor het maken van soep, smoothies en de lekkerste milkshakes.

Naast verschillende standen qua snelheid zitten er ook twee automatische functies op. Eén voor het malen van ijs en eentje voor het hakken van ingrediënten. Geen traanogen meer dus! Het apparaat is lekker duidelijk en je hoeft er geen moeilijke foefjes voor uit te voeren. Met de chopper kun je makkelijk een uitje snipperen maar ook lekkere pesto’s maken. Ideaal als keukenhulp dus. Het hele apparaat kun je wel zien als een geschikt keukenapparaat voor vele klussen. Ook aan mensen die niet van pitjes houden is gedacht. Er zit namelijk ook een handige filter bij zo heb je geen stukjes in je smoothie en drinkt het voor jou misschien makkelijker weg. Voor mij echt een uitkomst, want ik hou absoluut niet van stukjes in mijn smoothies.

Het apparaat is geschikt voor de vaatwasser op de messen na. Deze kun je er heel makkelijk uit halen door het Easyklickknife systeem. Je kunt hem even afspoelen onder de kraan of even goed afwassen en je kunt hem weer gebruiken. De rest van de items kunnen allemaal in de vaatwasser en hoef je verder niks voor te doen.

Mijn Blender hacks 

Pannenkoekenbeslag – Het maken van pannenkoekenbeslag kan ook prima in de blender. Scheelt je weer een vieze keuken door de beslag kom en garde die niet mee werken.

Schoonmaken – Het schoonmaken van de blender kan zo makkelijk zijn. Doe een drupje afwasmiddel in de kan en voeg hier een flinke scheut water aan toe en zet het apparaat aan. Vergeet natuurlijk niet de deksel erop te doen. Schenk de blender leeg in de wasbak, spoel af en droog af en je kunt hem weer gebruiken.

De juiste volgorde – Hoe voorkom je dat je alsnog met een pollepel staat te roeren in je smoothie, omdat je de stukken niet klein krijgt? Door je Smoothie inhoud er op de juiste volgorde in te doen. Je moet ze op volgorde van zwaarte doen. Dus begin met het vocht en vervolgens fruit en dan het bevroren fruit of de ijsblokjes.

 

Mijn oordeel 

Oh wat een ontdekking! Eindelijk een blender waarmee ik soep kan maken en een blender die niet het hele huis weer wakker maakt als ik stiekem een milkshake maak. De blender heeft zoveel pluspunten en ik heb nog geen minpunten kunnen ontdekken. Een mooie aanwinst voor in onze keuken. De milkshakes blijven lekker romig en de soep heel glad zonder stukjes haha!

Blender tips and tricks? 

Heb jij nog een handige tip voor het gebruiken van de Blender? Wat doe jij bijvoorbeeld in de Blender waar je niet zo snel aan denkt of een andere handige tip. Of heb jij een lekker recept voor in de blender? Laat het mij weten in een reactie of op mijn mail joyce@joyfromjoyce.nl en wie weet komt jouw tip in de volgende blogpost voorbij. Onder de tipgevers verloot ik een pakket met producten voor ultiem blender gebruik. (smoothie, milkshake,soep).

Volgende week deel ik mijn lekkerste milkshakes recepten

Facebook Comments

Share this post