oud en nieuw Recepten

Borrelbrood | Recept

De kerstdagen zitten erop en nu kunnen we aanvallen op de oliebollen mmm! Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt en ben dat dit jaar ook niet van plan. Wel haal ik de komende dagen regelmatig oliebollen op om lekker van te snoepen. Ook ben ik druk met de voorbereidingen van oud&nieuw. Wij hebben het huis vol en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Tenminste ik heb eten nodig om wakker te kunnen blijven, normaal lig ik namelijk al om 22:00 uur voor pampus haha! Met kerst maakte ik een lekkere borrelbrood en ik vind dit echt een aanrader voor tijdens de borrel met oud & nieuw. 

Benodigdheden: 

  • 1 turks (afbak) brood
  • 5 plakjes cheddar
  • kruidenroomkaas

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd met een broodmes inkepingen in het brood, maar doet dit niet te diep. Als je te diep gaat valt het brood uit elkaar. Zorg ervoor dat je hem horizontaal en verticaal gaat snijden, zodat je blokjes krijgt.
  • Smeer de inkepingen met roomkaas en druk er de plakjes cheddar tussen
  • Zet het geheel in de oven voor 10 minuten en je kunt er direct van genieten. 

Een simpel gerecht die je al voorbereid in de koelkast kunt zetten en dan alleen even hoeft op te warmen in de oven. Je moet hem namelijk warm eten, want dan is de cheddar zo lekker gesmolten. Het is een goede vuller dus je hoeft er niet heel veel bij te serveren.

Ook lekker voor oud & nieuw:

Mm ik heb echt zin in oud & nieuw helemaal als ik denk aan alle kleine hapjes die wij gaan maken/eten. Ik hou ervan! En daarna is het tijd om weer in het gareel te gaan en op te letten wat wij allemaal naar binnen werken. Cut the crap! 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply