Happy momlife

img_1073
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Boot varen met je kinderen? Hier moet je aan denken

Varen met je kinderen? Dat is toch hartstikke leuk, maar ook heel spannend! Om ons heen hebben wij meerdere mensen met een boot(je) en de kinderen zijn dan ook meermaals uitgenodigd om mee te gaan varen. Maar hoe zorg je er voor dat het veilig gaat? Ik heb wat tips verzameld.

De juiste boot 

Er zijn veel verschillende boten, bijvoorbeeld zeilboten, een sloep of motorboten. waar je echt op moet letten is dat de boot groot genoeg is voor het hele gezin. Een ruim middengedeelte is bijvoorbeeld handig. Het is ook handig als er een bankje is waar ze kunnen zitten en een tafel waar ze iets aan kunnen doen. Daarnaast moet je ook al je spullen nog kwijt kunnen.

Niet vergeten! 

Als je gaat varen wil je natuurlijk dat dit veilig gaat. Het belangrijkste om mee te nemen is een reddingsvest voor een kind. Je hebt veel verschillende soorten reddingsvesten.  Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je kind niet over de rand van de boot gaat hangen, en altijd in het zicht is. Maar mocht het een keer mis gaan dan kan een reddingsvest echt het verschil maken. Door een reddingsvest kom je kind namelijk op zijn/haar rug te liggen. Gaat er een baby mee? Zorg er dan voor dat het kind een zwemluier draagt, een normale luier zuigt zich vol met water waardoor dit gedeelte boven water komt ipv het hoofd.

Ook handig 

  • Een EHBO-Kit; een ongelukje is zo gebeurd een EHBO kit is dus erg handig om mee te nemen. Denk er aan dat hij goed gevuld is met pleisters, een schaar en een pincet bijvoorbeeld.
  • Zonnebrand; Vergeet ook zeker geen zonnebrand mee te nemen. Op het water verbrand je 2x zo snel en dat wil je natuurlijk voorkomen.  Een petje en een t-shirt zijn ook erg handig. dit helpt ook bij het voorkomen van een zonnesteek.
  • Speelgoed; Neem voldoende items mee waarmee je kind zich kan vermaken. Denk aan spelletjes, speelgoed of een magnetisch tekenbord.

Laat je kind mee varen als hij oud genoeg is. Zo maak je het voor een kind nog leuker om mee te gaan. Ook kun je je kind op zo’n moment nog meer vertellen over de boot. 

Facebook Comments

Share this post