Op de boekenplank van Aron

Boevig boekje: Suzie Ruzie

Ken jij Suzie Ruzie al? Suzie Ruzie is een eigenzinnig peuter bomvol energie en een rijke fantasie. En net als elke andere peuter maakt ze elke dag weer van alles mee. Onlangs kwamen er twee boekjes van Suzie uit en wij mochten ze lezen. 

suzie ruzie 4

Suzie Ruzie en het schaartje

Suzie Ruzie en het schaatje is een leuk prentenboek van Jaap Robben en Benjamin Leroy. Suzie vindt een schaartje in een la of beter gezegd het schaartje vind Suzie. Maar dit schaartje is geen normaal schaartje, want dit schaartje leeft zijn eigen leven en knipt er op los.Iedereen moet er aan geloven, zelf Suzie haar hond.

suzie ruzie 2

Suzie Ruzie en de stinkvinger

Suzie Ruzie en de stinkvinger is nog zo’n ondeugend boekje. Suzie kent een leuk spelletje: ‘Raad eens wat je ruikt’. Suzie doet een blinddoek om en haar beste vriend Hond laat haar lekkere dingen ruiken. Maar dan wisselen de rollen om, Suzie is aan de beurt en Hond mag aan Suzie haar vinger ruiken. Maar waar stinkt Suzies vinger naar?

Suzie is een echt jongens-meisje ze is dol op de dingen waar ook de meeste jongens dol op zijn. Boevenstreken zoals wij ze hier in huis noemen. Daardoor zijn de boekjes niet alleen leuk voor meisjes, maar ook voor stoere jongens.

 

Moet dit boekje op de boekenplank?

Wij vinden de boekjes van Suzie Ruzie echte aanwinsten voor op de boekenplank. Ze zijn geschreven vol humor waar zelfs papa en mama van moeten lachen (en stiekem hopen dat onze boefjes dit soort streken niet uit halen). De tekeningen in de boekjes zijn ook erg mooi, dit vind ik altijd een belangrijk punt wanneer ik nieuwe boekjes in huis haal. Wij zijn benieuwd naar de volgende delen.

De boekjes kosten €12,95 en zijn o.a. te koop bij bol.com

Ken jij Suzie al?

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Lilian

  Ik kende het nog niet, maar aan je verhaal lijkt het mij een heel leuk boek! Misschien een tip voor zijn verjaardag over een paar maandjes.

  30/03/2016 at 9:36 am
 • Reply Simone

  En nu maar hopen dat Aron die boevenstreken niet overneemt dan 😉

  30/03/2016 at 5:00 pm
 • Leave a Reply