Het kerstdiner staat voor de deur. Komende week mogen wij weer ons best doen als moeders. En waar een groot gros moeders liever de winkel in stuift om snel iets voor het kerstdiner te kunnen ophalen ben ik zo’n moeder die wel graag iets bakt voor het kerstdiner. Het liefst maak ik iets samen met Aron en dit jaar gaan wij voor de pizza’s die ik afgelopen week deelde. Maar naast de pizza’s had ik nog wel een hele lijst kunnen vullen met lekkere hapjes voor de kinderen.
Afgelopen week aten wij een lekker pompoensoepje en daarbij had ik lekkere bladerdeeg sterren gemaakt met verschillende toppings. Zo was er voor iedereen wel iets lekkers om er op te doen. Ik heb drie verschillende gemaakt, maar je kunt natuurlijk nog heel veel andere variaties bedenken met datgene dat jij lekker vindt of dat je kind(eren) natuurlijk lekker vinden.
BLADERDEEG STERREN
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- uitsteekvormpje bijvoorbeeld een ster
- Pesto
- Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
Instructies
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd met de vormpjes de sterren uit het bladerdeeg
- Leg de sterren op een bakpapiertje
- Nu kun je de sterren (laten) versieren met een laagje pesto, kaas of italiaanse kruiden. Je kunt er ook zoete sterren van maken door er suiker en kaneel overheen te strooien, echt heel lekker!
- Zet de sterren voor 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goed gaar is dit kan verschillen per oven.