Happy momlife

img_1217
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bijna alle sinterklaas cadeaus al binnen?

Het lijkt nog zover weg maar over 24 dagen komt Sinterklaas ons dorp alweer binnen gevaren. Dat is natuurlijk hartstikke snel! Ik wil altijd goed voorbereid te werk gaan tijdens de feestdagen en vooral niet op het laatste moment cadeautjes kopen. Daarom heb ik nu al een paar weken bijna alle cadeaus in huis. De kinderen mogen 4 keer hun schoenzetten en hebben daarbij deels zelf uitgekozen wat ze krijgen.

Waarom zo vroeg?

De meeste mensen om mij heen verklaren mij echt voor gek. En ik snap niet waarom! Ik doe elk jaar de Sint inkopen al vroeg in het jaar omdat er dan veel korting is. Mijn favoriete winkel om sinterklaas cadeaus te kopen is de Kruidvat en als je hun folder goed in de gaten houdt kom je er achter dat je heel veel leuk speelgoed met grote korting kunt kopen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dit niet doet. Daarnaast scheelt het voor mij een heleboel stress. Helemaal in zo’n drukke feestmaand als december.

Ons budget?

Ik heb een budget opgesteld voor €75,- per kind. Dit is voor schoencadeaus en voor pakjesavond. Voor pakjesavond hebben wij met de familie afgesproken dat wij €30,- per kind doen dus er bleef nog €45,- per kind over voor schoencadeaus. Daarbij wil ik zoveel mogelijk gebruik maken van de cadeautjes regel. Zodat ze niet alleen een aanvulling krijgen op hun speelgoed maar ook nuttige cadeautjes en leerzame cadeaus krijgen. Bij de kruidvat kun je heleboel kopen binnen dat budget. Maar ook bij FLying tiger heb ik leuke dingen gehaald en bij de Sostrene Grene. De kinderbijslag van oktober gebruiken wij altijd voor de inkopen van Sinterklaas/Kerst en Aron zijn verjaardag.

Opruimen, uitzoeken en afscheid nemen

In oktober begin ook met het uitzoeken van het vele speelgoed. Aron heeft bijna alleen maar LEGO, waardoor ik bij hem niet hoef uit te zoeken. Maar op de één of andere manier verzamelen de meisjes toch altijd wel troep speelgoed. (hoe dan?!) Daarom ga ik in oktober/november alles uitzoeken zodat er ruimte is voor het nieuwe speelgoed. Soof had namelijk ook allerlei LEGO Friends items op haar verlanglijstje staan en daar moet ruimte voor gemaakt worden in haar kast. Al laatste heeft Fleur een heleboel houten speelgoed en zal ik bij haar het liefst aanvullen met Little Dutch. Al het plastic keukenspul heb ik inmiddels al weggedaan, zodat ik het kan aanvullen met houten kwaliteitsspeelgoed.

Facebook Comments

Share this post