Persoonlijk

(*) Bewuster leven als gezin

Een tijdje geleden gaf ik alleen dat wij bewuster willen gaan leven. Zo doen wij momenteel een poging om minder vlees te gaan eten en gaan wij binnenkort alleen nog maar biologisch vlees halen. Daarnaast zijn er nog meer milieu bewuste punten waar wij wat aan zouden kunnen doen. 

Kleding

Eén van de dingen die wij zouden kunnen veranderen is kleding. Zo heb je allerlei kinderkleding merken die milieu bewust zijn en daarbij ook nog eens fijn voor de huid van je kleintje. Zo heeft de Zeeman bijvoorbeeld een hele collectie met biocotton rompers. Regelmatig haal ik een paar nieuwe voor Sofie en ze bevallen mij erg goed. Ook voor Robert ben ik op zoek gegaan naar milieu bewuste kleding. Zo kwam ik o.a. uit bij sokken van bamigo het zijn sokken van bamboe. Die naast dat ze lekker zitten ook nog eens goed zijn voor het milieu.

Naast nieuwe kleding is het ook goed om kleding te gaan hergebruiken. Dit doe ik bijvoorbeeld door de kleding van de kinderen door te verkopen. Een volgend stapje in dit proces is het zelf aanschaffen van de tweedehandse kleding. Dit  doe ik eigenlijk nog nooit, maar zal zeker een mooie verbetering zijn. En er is genoeg leuks te scoren op marktplaats.

In de keuken 

Naast dat wij al bezig zijn met bewuste keuzes rondom vlees is er natuurlijk nog meer dat je in de keuken kunt doen. Zoals bijvoorbeeld het niet verspillen van water. Als Aron zijn handen wast laat hij vaak de kraan open staan, niet milieu bewust en hier gaan wij veranderingen in brengen. Wanneer hij zijn hangen inzeept kan de kraan tijdelijk uit.

Schoonmaakproducten

Ik was altijd heel naïef wat betreft het gebruiken van schoonmaakproducten. Ik dacht eigenlijk nooit na over de gevolgen van  de producten die ik gebruikte. Onlangs kwam ik er achter dat ik veel beter meer gebruik kan maken van natuur azijn. Je kunt dit bijvoorbeeld prima gebruiken als wasmiddel. Met een simpel en goedkoop flesje natuurazijn kun je heel veel problemen oplossen. Zo blijft je wasmachine goed schoon, krijg je vieze kleding goed schoon en kun je zweetluchtjes uit schoenen halen.

Handig hé hoe je met een paar kleine veranderingen een stukje milieu bewuster kunt worden. 

JFJ

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Jessica

  Wat goed dat je dit op een rijtje zet. Heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht dat je met schoonmaakmiddel veel kwaad kan doen.

  09/08/2016 at 8:30 pm
 • Reply Inge

  Het zijn allemaal kleine dingen, maar ze helpen wel hé.
  Ik denk dat wij, wat departement keuken betreft, nog maximaal 3x per week vlees eten, en 3x is zelfs uitzonderlijk…
  Eco-wasproducten, ja, die begin ik ook meer en meer te kopen.
  Qua kleren, dat is nog niet gelukt hier, maar wie weet…

  10/08/2016 at 10:19 am
 • Reply Lilian

  Wat goed dat je dat gaat doen! Bij de Lidl zijn nou ook heel veel nieuwe bio producten en vlees van beter leven.

  10/08/2016 at 11:21 am
 • Reply laura

  Tweedehands kleding gebruiken doen we eigenlijk al een jaar of 10. Voor de kinderen krijgen we regelmatig een zak kleding en daar zoeken ze dan zelf uit wat ze leuk vinden. Wat ze niet leuk vinden of wat niet meer past geven we door aan een ander kindje.

  Ook op het water letten we inderdaad. Die schoonmaakazijn heb ik inderdaad vaker gehoord, maar ik heb het zelf nog niet gedaan. Ik ben dan altijd een beetje bang dat alles wat ‘azijnerig’ ruikt. 😉

  10/08/2016 at 2:36 pm
 • Reply Angelique

  Wij zijn hier milieubewust door ons afval te scheiden. In onze gemeente hebben wij drie bakken: papier, gft en overig. Maar ook zakken voor plastic en een zak met herbruikbare spullen die dan of naar de kringloop gaan of naar een goed doel voor bijv asielzoekers of blijf van mn lijf huizen. Niet alleen is het natuurlijk goed voor het milieu maar het scheelt echt enorm in de hoeveelheid afval!

  13/08/2016 at 9:26 am
 • Leave a Reply