sponsored stories

Besparen op je vaste lasten

Ik blog regelmatig over het besparen op diverse kostenposten. Eén van mijn favorieten is besparen op de boodschappen, maar iets waar je nog meer op kunt besparen zijn de vaste lasten. Zo kijk ik elk jaar of ik omlaag kan met mijn zorgverzekering en blijf ik het ook in de gaten houden of wij omlaag kunnen met gas en elektra. 

Internet en telefonie 

(*) Eén van de dingen waar je heel goed op kunt besparen is internet en televisie. Tegenwoordig willen we allemaal zo goedkoop mogelijk en zo snel mogelijk internet. Logisch ook, want je moet natuurlijk wel Netflix kunnen blijven kijken en met traag internet kun je gewoon vrij weinig haha! Maar voor dit snelle internet willen we niet veel betalen, tenminste ik niet. Wij hebben prima internet op dit moment, maar ik vind dat wij voor de kwaliteit echt teveel betalen. Ik ben dus druk opzoek naar een internet aanbieder die snel internet aan kan bieden voor minder geld.

Gas en elektra 

Besparen op gas en elektra kunnen ook veel mensen doen. Dit hebben wij gedaan door collectief gas en elektra te nemen en eigenlijk altijd een contract van een jaar. Hierdoor kun je na een jaar weer kijken waar je het goedkoopst gas en elektra kunt afnemen. Ook kun je natuurlijk op je gas en elektra besparen door energiezuinige producten aan te schaffen en je lampen te vervangen voor lampen die energiezuinig zijn. En wat dacht je van de verwarming? Iedereen draait hem snel open wanneer het koud is, maar je kunt natuurlijk ook wat extra kaarsen aanzetten en een lekkere warme trui aan te doen. Oké ik moet eerlijk toegeven dat ik ook liever de verwarming wat hoger zet. Of wat dacht je van douchen? Wij douchen vaak samen met de kinderen waardoor wij sneller douchen dit scheelt enorm veel geld en tijd wat natuurlijk weer een win win situatie is.

Heb jij nog een bespaartip? 

JFJ

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Jen

  Ik ben ook aan het kijken voor een andere aanbieder voor tv/internet. Nu Ziggo maar verbinding valt steeds even weg wat erg vervelend is. Gas en elektra zijn we erg trouw in en veranderen we eigenlijk nooit. Ik doe zoveel mogelijk op de fiets wat ook een hele besparing is en ook nog eens lekker gezond.

  04/10/2016 at 9:48 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  De verwarming een paar graden lager zetten, en dan een warme trui aan doen schijnt ook al best veel te helpen.

  04/10/2016 at 2:20 pm
 • Reply Jessica

  Wij hebben zonnepanelen liggen. Wel een uitgave, maar als we zien hoeveel ons dit scheelt, 400-500 euro op jaarbasis. Dan letten we ook qua elektra wel goed op. Wij hangen alle kleren op ipv in de droger, dat soort dingen.

  04/10/2016 at 9:15 pm
  • Reply admin

   Wij krijgen straks ook zonnepanelen ben benieuwd hoe dit gaat schelen

   04/10/2016 at 10:15 pm
 • Reply Leuke bespaartips van andere bloggers - Meer geld minder stress

  […] Zeker wanneer je kleine kinderen hebt, is dat een flinke kostenpost. Joy from Joyce geeft een paar leuke tips om te besparen op vaste lasten. Zij switcht elk jaar van energieleverancier, iets dat ik ook […]

  10/11/2016 at 11:03 am
 • Leave a Reply