Happy momlife

PRINGTIME
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Besparen op je boodschappen doe je zo

Besparen op je boodschappen klinkt best makkelijk, maar lukt dit jou ook? Mij wel! Ik vind het onwijs leuk en interessant om te besparen op mijn boodschappen en toch gezond te eten. Mijn tips? Die deel ik vandaag met jullie.

Een weekmenu

Mijn gouden tip is een weekmenu. Ik bepaal elke week wat wij de komende dagen gaan eten. Hierbij denk ik aan groot verpakkingen. Haal ik bijvoorbeeld een stoplicht paprika’s en ben ik maar één nodig? Dan zorg ik ervoor dat ik nog een gerecht bedenk voor het andere deel van de paprika’s. En zo doe ik dat met alle groente. Vlees doe ik dat minder bij, want dit kan in de vriezer bewaard worden.

De juiste winkels

Ik maak een bewuste keus als ik boodschappen ga doen. Ik doe voornamelijk boodschappen bij de Lidl, maar ga ook vaak naar de Turkse winkel voor vers fruit, kip en groente. Het enige nadeel van de Turkse winkel is dat de groenten die ik daar koop vaak zo snel mogelijk op gegeten moeten worden. Voor al het overige ga ik naar de  Albert Heijn of de Jumbo.

Seizoensgebonden producten

Groente en fruit zijn in bepaalde seizoenen lekker en goedkoop.Ik maakte voor ieder seizoen een overzicht met voeding wat op dat moment goedkoop is. (winter, lente, zomer, herfst)  Zo weet je precies welke items lekker zijn in bepaalde seizoenen. Mocht je een product uit een ander seizoen graag willen eten dan kijk ik vaak in de vriezer. Aan vriezer producten worden gekke dingen toegevoegd en zijn dus gewoon gezond.

Geen voorgesneden producten

Lekker makkelijk zo’n zak met gedopte boontje, geschraapte worteltjes of voorgekookte aardappeltjes. Maar in verhouding ben je altijd meer geld kwijt voor deze producten. Net als bijvoorbeeld koekjes of cake. Nu snap ik dat niet iedereen tijd voor dit soort dingen heeft, maar een cake is zo gemaakt natuurlijk. En de boontjes zo gedopt.

Aanbiedingen

Heb je bepaalde A-merk producten die je toch graag koopt? Sla dan groots in tijdens aanbiedingen. Vooral 1+1 aanbiedingen zijn altijd heel fijn aan het einde wanneer je moet betalen. Ik doe dit voornamelijk met verzorgingsproducten, maar je kunt dit ook doen met frisdrank bijvoorbeeld.

Heb jij nog een gouden bespaar tip? Laat het weten in de reacties 

Facebook Comments

Share this post