Happy momlife

shutterstock_503061316
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Besparen door over te stappen

Onlangs las ik een onderzoek waarin vertelt werd dat mensen weinig overstappen van leveranciers. Wij Nederlanders houden wel van het vertrouwde en stappen liever niet over van energieleverancier. Maar wist je dat je prima kunt shoppen tussen energieleveranciers? Ze hebben namelijk vaak mooie welkomscadeaus waarbij je flink kunt besparen op je maandelijkse lasten. Sowieso is het handig om regelmatig eens te kijken naar je energieleverancier, want niemand wil teveel betalen toch? 

Tips voor het overstappen:

  • Kies altijd voor een één jarig contract, zo kun je elk jaar opnieuw shoppen met leuke kortingen op je energierekening.
  • Let  op de vaste & variabele kosten. Vul je eigen energie verbruik in de vergelijker en zie hoeveel je per jaar gaat besparen en welke aanbieder de goedkoopste is.
  • Let op de eind datum van je huidige contract. Stap je te vroeg over dan kan het zijn dat je een boete moet betalen en dit kan best hoog oplopen. Het komt ook voor dat de nieuwe aanbieder de boete voor je betaalt. Even goed kijken wat dan voordeliger is. Lees de voorwaarden van je huidige energieleverancier en de nieuwe goed door.
  • Wil je niet te vroeg overstappen? Dan kun je een melding in je agenda zetten zodat je weet wanneer je contract afloopt.
  • Als het overstappen gelukt is hoef je alleen nog maar de meterstanden door te geven. Je hebt er dus verder geen werk van en je merkt er ook niks van.

Naast overstappen van energieleverancier kun je natuurlijk ook overstappen voor andere vaste lasten. Zoals bijvoorbeeld je telefoonabonnement. Wij zijn een paar jaren geleden overgestapt naar prepaid, omdat dit uiteindelijk de goedkoopste oplossing bleek te zijn. Je moet er alleen om denken dat je op tijd opwaardeert, maar met het online bankieren van tegenwoordig komt dit wel goed.

Ook qua verzekeringen is het handig om te kijken wat je nodig hebt. Aan het einde van het jaar kun je zorgverzekeringen shoppen en dat is vaak ook de moeite waard. Wie weet veranderen je behoeftes wel of vermoed je dat je het komende jaar meer zorg nodig gaat hebben.

Stap jij wel eens over om te besparen op je vaste lasten? 

Facebook Comments

Share this post