Happy momlife

shutterstock_1108372628
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bespaartips van vroeger die nog werken!

Het is geen geheim dat onze oma’s uit een generatie komen van sterke zelfstandige vrouwen. Mijn oma bijvoorbeeld, heeft 6 kinderen gekregen en had 3 stiefdochters. Woonde daarbij in een land waar ze niemand kende (Australië) en deed veel in haar eentje, omdat mijn Opa altijd aan het werken was. En als ik naar de verhalen luistern van mijn vader, oom en tantes dan heb ik nooit het idee gehad dat ze ook maar iets te kort zijn gekomen. Ik heb daarom een aantal grootmoeders tips verzameld om te besparen.

Bewaar bakjes om ze her te gebruiken – Eet je een keer Chinees, of heb je een bak kwark of ijs? Je kunt de bakken vaak goed hergebruiken. Om bijvoorbeeld etenswaren mee in te vriezen. Of je koelkast mee te organiseren.

Droog je was aan de lijn Wij gebruiken de wasdroger veel en dat kan echt wel minder als wij meer ruimte hebben. Een goede manier om te besparen.

Kook zonder pakjes/zakjes – Dit soort pakjes en zakjes zijn vaak duurder dan het gebruik van kruiden. Misschien lijkt het in het begin niet zo, maar uiteindelijk merk je dat het goedkoper (en gezonder is).

Zelf brood bakken – Dit is een tip die ik zelf nog niet geprobeerd heb, maar ik denk dat het echt wel goedkoper kan zijn. Maar qua tijd is het absoluut niet goedkoper. Je bent er wel even mee bezig tenzij je een broodbakmachine aanschaft. Wij hebben een tijd die van mijn ouders geleend, maar die ging kapot. Ik wil er stiekem wel weer eentje hebben. Het is zoveel lekkerder.

Gebruik handdoeken/theedoeken in plaats van wegwerp – Gewoon zonde!

Eet thuis – Heel leuk hoor al die restaurants en lunchtentjes, maar eigenlijk is het mega zonde van je geld en kun je het ook prima zelf maken. Wij eten heus wel eens buiten de deur, maar eigenlijk is het veel goedkoper om zelf te maken. Een mooi doel voor het nieuwe jaar.

Wil je nog meer bespaartips? Deze 40 simpele tips om te besparen in het huishouden zeker de moeite waard!

Verbouw je eigen eten – Kippen, groente en fruit daar kun je dus ook goed zelf mee aan de slag. Kippen natuurlijk voor de eieren. En als ik aan fruit denk denk ik voornamelijk aan aardbeien enzo. Super lekker! Qua groente kun je zoveel op een gemakkelijke manier verbouwen. Courgette bijvoorbeeld heel makkelijk en je kunt er zoveel mee koken.

Bak je eigen taarten – Dit probeer ik eigenlijk al met alle verjaardagen te doen. Het is ook zoveel lekkerdere. Ik maakte bijvoorbeeld met mijn eigen verjaardag een kinderfeestje Bueno taart.

Gebruikt twee kanten van het papier – Dit doe ik al met mijn noititieboekjes. Het is eigenlijk zo zonde om papier met een beetje schrijfsel erop weg te gooien.

Bouw een voorraad op – Koop items die je regelmatig koopt in de aanbieding in bulk. Niet teveel natuurlijk, maar voldoende om een tijdje vooruit te kunnen. Ik doe dit bijvoorbeeld met de luiers. Ik koop dit 1 keer per maand wanneer er een goede aanbieding is.

Koop 1 hele kip en maak er meer mee – Met kip kun je zoveel kanten op hé. Zo heb je kipfilet, maar ook kippenpoten en vleugels. Je kunt een hele kip kopen en hier meerdere maaltijden mee maken. Van de botjes kun je een lekkere bouillon trekken.

Maak je eigen schoonmaak producten – Dit is iets dat ik tijdens de bespaar maand nog wil gaan proberen. Hier kom ik dus op terug.

Eet simpele maaltijden – Dit doe ik dus als afwisseling. Een simpele maaltijd is bijvoorbeeld linzensoep of een bonenschotel. Het kost bijna niks en het is heel erg gezond!

Drink water – Drink meer water, dit is namelijk veel gezonder en goedkoper.

Bak zelf koekjes – Tja weer zo’n tip die gewoon echt werkt. Het is namelijk een stuk goedkoper  en stiekem ook nog eens heel lekker. En je kunt lekker variëren.

Wees minder materialistisch – Je hoeft die nieuwe iPhone niet perse te hebben, je kunt het beter gezellig hebben met de mensen om je heen.

Sport gratis – Doe je huishouding zelf of de tuin

Heb jij nog bespaartips van “vroeger” die echt werken? 

Facebook Comments

Share this post