Budget

Bespaar praat | Online inkopen doen?

Als de mogelijkheid er hier was om de boodschappen thuis te laten bezorgen dan begon ik er direct mee. Ten eerste vind ik het zonde van mijn tijd om door een winkel te dwalen en besteed ik die tijd liever aan leuke dingen doen met mijn gezin. Ten tweede neem ik veel te makkelijk onnodige dingen mee wanneer ik boodschappen doe. Dit kun je voorkomen door online boodschappen te doen. Maar de boodschappen lukken hier dus niet. 

Wel bestel ik veel andere dingen online en zul je mij niet snel in de winkels zien. Zo bestel ik maandelijks mijn verzorgingsproducten bij de Kruidvat. Niet alleen verzorgingsproducten voor mezelf, maar ook de spullen voor de meisjes zoals luiers en flesvoeding voor Fleur. Ik zorg ervoor dat ik er minimaal een maand mee vooruit kan en ik tussendoor niet hoef te bestellen. Ik bestel meestal op het moment dat bijvoorbeeld de luiers voor de meisjes het voordeligst zijn. De kruidvat heeft eigenlijk altijd wel een aanbieding met hun eigenmerk luiers dus hoef ik vaak niet te wachten.

Een ander voordeel van online bestellen is dat het eigenlijk altijd wel op voorraad is. Bij de kruidvat in het dorp hebben ze regelmatig niet de voeding op voorraad en mag ik één pak kopen. Tja dan blijf ik heen en weer fietsen en blijf ik bezig. Bij de online service kan ik van de voeding die ik gebruik 6 pakken bestellen. Dan heb ik meer dan genoeg voor de hele maand en zit Fleur nooit zonder haar flesvoeding.

Ook schoonmaakproducten koop ik regelmatig online en ook wasmiddel bestel ik tijdens de bulkdagen online bij bol.com. Ik gebruik het liefst de Ariel caps en bestel ze alleen wanner bol.com 50% korting geeft. Als dit niet het geval is koop ik mijn wasmiddel gewoon bij de lidl haha!

Ik mis de AH bezorgdienst

Ik mis oprecht de AH bezorgdienst. Ik zou zo graag nog meer willen besparen en nog minder junk mee willen nemen. Door online je boodschappenlijst in te voeren heb je niet het probleem dat je teveel troep meeneemt wat je tegenkomt tijdens het boodschappen doen. Ook scheelt het tijd zoals ik aangaf en benzine geld van het heen en weer rijden. Ik vind benzine en auto’s namelijk echt zonde van het geld. Door alles in je online mandje te gooien zie je ook hoeveel je uit geeft. Is het teveel? Dan kun je er makkelijk voor kiezen om die week toch andere keuzes te maken qua eten.

Ik zie alleen maar voordelen en baal daarom elke week weer dat ik toch de winkel in moet voor mijn wekelijkse boodschap. Herkenbaar? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply Nienke

  Hier bij ons kun je je boodschappen ook niet laten bezorgen helaas, maar er zit hier wel een Jumbo met pick-up point.
  In mijn laatste (zware) zwangerschap zijn we begonnen met het online bestellen van de weekboodschappen en ik ben daarover wisselend enthousiast. Er is vooral in het begin vaak wat fout gegaan, waardoor manlief alsnog terug moest naar de winkel. Gelukkig compenseert de jumbo het wel altijd heel goed met geld terug en een kortingscode.
  Ik neem ook gauw teveel mee als ik live boodschappen doe, dus het is voor ons wel veel voordeliger (en sneller) om in 1x de weekboodschappen te bestellen.
  Ik ben zelf meer fan van de AH, ik mis de goede aanbiedingen bij de Jumbo, terwijl de Jumbo wel iets goedkoper is over het geheel. Zodra de AH hier een pick-up point krijgt stappen we sowieso over en als ze gaan bezorgen, zou ik helemaal blij zijn! 😉

  15/10/2017 at 1:28 pm
 • Leave a Reply