Budget Feestdagen Sinterklaas

Bespaar praat | Inkopen doen voor Sinterklaas

Eind november en de gehele maand december staan in het teken van feest. Het begint allemaal op de dag dat de goedheiligman ons land weer komt binnen varen met zijn gevolg. Super leuk natuurlijk, maar dit kan een grote kostenpost zijn. Kinderen horen (voor ons) cadeautjes te krijgen tijdens sinterklaas. Ze mogen hun schoen zetten en wij vieren natuurlijk pakjes avond. Maar hou blijven de kosten voor deze leuke feestdagen een beetje beperkt? Ik deel mijn tips. 

Bepaal een budget 

Wij besloten al snel dat volwassene geen cadeautjes hoeven met sinterklaas dit is gelijk iets waarbij je kunt besparen. Bij ons wist niemand wat te vragen en als je al iets doet dan zijn het vaak sokken, koffie of douchegel. Lekker origineel. Voor de kinderen maakten wij een budget in ieder geval voor pakjesavond. Wij besloten dat €30,- per kind voldoende is. Voor drie kinderen zijn wij dan al €90,- kwijt. Oké voor Fleur kom ik niet aan de €30,- maar toch. Voor €30 euro wil ik voor de kinderen 4 cadeaus kopen die ik uit laat kiezen door het gebruik van de 4 cadeautjes regel (klik hier voor de blog over de 4 cadeautjes regel).

Dan heb je natuurlijk nog schoencadeautjes. Dit wisselt nog wel eens qua bedrag en varieert tussen de 5 en de 10 euro max. De kinderen mogen elke zaterdagavond hun schoenzetten en dit jaar (2017) zal het uitkomen op drie keer schoenzetten. Ze krijgen dan twee keer een cadeau en de andere keer alleen iets lekkers. Dit mede, omdat het samen valt met het vieren van pakjesavond/middag voor ons.

Shop slim 

Voorheen dacht ik dat het slim was om het hele jaar inkopen te doen, maar als je goed de folders in de gaten blijft houden zie je dat je vanaf eind oktober/begin november veel leuke aanbiedingen hebt. Mijn favoriete winkels zijn; de kruidvat, trekpleister en lidl. Ze hebben daar leuk speelgoed voor de feestdagen voor weinig geld. Leuk merk speelgoed voor een leuk prijsje waardoor je kind(eren) gewoon kan krijgen wat ie leuk vind. Ook heb je in die periode vaak aanbiedingen van spelletjes van Hasbro bijvoorbeeld. Je hebt dan vaak 20% korting op bordspelletjes en dat scheelt nogal. Onze kinderen krijgen elk jaar een nieuw spel.

Vroeg beginnen?

Voorheen riep ik altijd dat ik het hele jaar door inkopen deed, maar nu Aron groter aan het worden is en beter weet wat ie wil hebben kan ik niet op voorhand al heel veel kopen. Natuurlijk bepaal ik altijd nog zelf wat ie krijgt en sommige cadeaus kies ik dus wel uit voor hem, maar dit koop ik niet al maanden van te voren. Met zijn leeftijd een te groot risico. Voor Sofie en Fleur kan ik dit nog prima doen. Heb jij een kind waarvan je zeker weet dat ze na een paar maanden nog met het zelfde speelgoed spelen dan kun je natuurlijk het hele jaar door gaan verzamelen wanneer je handige aanbiedingen tegen komt.

Heb jij nog een handige tip voor Sinterklaas? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Kim

  Wij doen hetzelfde. Houden het klein en kopen in de aanbieding. Zo hebben ze bij Lidl elk jaar super leuk houten speelgoed. Dat ligt nu bij ons op zolder, eentje voor deze Sinterklaas en eentje voor volgend jaar.

  12/11/2017 at 7:26 am
 • Reply MarjonS

  Wij doen ook geen grote berg cadeautjes. Ze krijgen bij oma (mijn moeder) ook nog iets en
  met kerst bij Omi (schoonmoeder).
  Dus meer dan genoeg.

  Een spel krijgen ze bij ons ook altijd. En standaard een pyjama/ochtendjas. Bruikbaar en voor hun iets om uit te pakken.

  Ook hier geen cadeautjes voor volwassen met Sint.
  Schoonmoeder wil wel altijd cadeautjes, maar zo lastig.

  12/11/2017 at 7:41 am
 • Reply Angelique

  Wij doen eigenlijk hetzelfde! Alleen met sinterklaas krijgt ukkie hier speelgoed (we vieren t met nichtje en hele familie dus hij komt niks te kort) en met kerst geven we nuttige dingen. Of dingen waar we met zn allen iets aan hebben zoals gezelschapsspellen. Zo heb ik in deze tijd idd met 20% korting spellen gekocht die al super lang op ons lijstje stonden. Ik koop overigens het gehele jaar door cadeaus, action heeft soms mooie aanbiedingen playmobil of spellen bijvoorbeeld.

  12/11/2017 at 8:50 am
 • Leave a Reply