Happy momlife

shutterstock_649111507
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bespaar praat | Wat eet je goedkoop tijdens de winter?

Tijdens de seizoenen zijn er altijd groente en fruit soorten in de aanbieding en als je wilt besparen kun je deze producten dus het best kopen. Naast dat ze in de aanbieding zijn, zijn deze producten op dat moment ook nog eens het lekkerst. Denk bijvoorbeeld eens aan mandarijnen, die zijn in de lente niet te eten en in de herfst en winter super lekker. 

Naast dat het goed is voor je portemonnee is het ook goed voor het milieu. Dit is namelijk minder milieubelastend. Hoe dat kan? Als men in de herfst of winter zin heeft in aardbeien komen ze vaak uit een kas of worden ze overgevlogen vanuit het buitenland of hierheen gereden met een vrachtwagen. Dat deze dingen milieubelastend zijn hoef ik denk ik niet te vertellen. Daarnaast behouden verse producten ook al hun vitaminen en mineralen en wanneer het wat langer onderweg is niet.

Winter groente 

Aardappels Andijvie Selderij Knolselderij
Paddenstoelen Pastinaak Pompoen Prei
Rode biet Rode kool Spruiten Uien
Veldsla Witlof Witte kool Wortels

Winter fruit

Appels Bananen Kiwi Mandarijn
Mango Peren sinaasappels

De winter heeft weinig in vergelijking met de herfst, maar er zitten zeker lekkere dingen tussen. Zo kun je heerlijke soepjes maken van Pastinaak en zijn paddenstoelen ook heel voedzaam. Ik lust ze niet, maar ik vind ze wel heel lekker ruiken. Rode kool is natuurlijk ook lekker met een stoofpotje bijvoorbeeld.

Qua fruit is het ook matig, maar genoeg fruit waar ik mijn kinderen blij mee kan maken. Aanvullen met ander fruit doe ik dan ook eigenlijk niet. Ten eerste is het niet te betalen, als ze een keer trek hebben in aardbeien bijvoorbeeld dan maak ik een smoothie voor ze met diepvriesfruit dit is qua prijs redelijk stabiel.

 

Nu ben ik benieuwd, koop jij seizoensproducten? Of hou je daar helemaal geen rekening mee? Ik ben benieuwd laat het weten in de reacties hier of op facebook. 

Het overzicht van de herfst vind je hier

Facebook Comments

Share this post