Happy momlife

shutterstock_499616305
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Bespaar praat | Wat eet je goedkoop tijdens de herfst?

Ik heb het wel eens genoemd in één van mijn bespaar blogs; ik kook met seizoensproducten. Nu komt dat vaak goed uit doordat deze producten ook vaak bij het weer passen, maar ook is het nogal goedkoper. Doordat het seizoensproducten zijn zijn ze op dit moment vaak goedkoper en regelmatig in de aanbieding. Door hier mee te koken zorg je ervoor dat je geld overhoud en dat wil iedereen toch? 

Naast dat het goed is voor je portemonnee is het ook goed voor het milieu. Dit is namelijk minder milieubelastend. Hoe dat kan? Als men in de herfst of winter zin heeft in aardbeien komen ze vaak uit een kas of worden ze overgevlogen vanuit het buitenland of hierheen gereden met een vrachtwagen. Dat deze dingen milieubelastend zijn hoef ik denk ik niet te vertellen. Daarnaast behouden verse producten ook al hun vitaminen en mineralen en wanneer het wat langer onderweg is niet.

Herfstgroente 

Andijvie Aubergine Bietjes Bleekselderij
Bloemkool Boerenkool Broccoli Champignons
Chinese kool Courgettes Doperwten Groene kool
Knolselderij Komkommer Koolraap Paksoi
Paprika Pastinaak Pompoen Postelein
Prei Rode kool Savooiekool Schorseneren
Snijbonen Sperziebonen Spitskool Spruiten
Taugé Tomaten Uien Winterwortel
Witlof Witte kool Ijsbergsla Zuurkool

Herfstfruit

Appels Bananen Bramen Citroen
Druiven Grapefruit Meloen Mandarijnen
Nectarine Peer Perzik Pruimen
Sinaasappelen stoofperen    

Ik denk dat qua seizoen de herfst wel mijn favoriet is, lekkere hutspot en stoofpeertjes. Daarnaast zijn de druifjes lekker goedkoop en smikkelen wij aardig wat mandarijntjes op! Naast dat deze groentes en fruit natuurlijk al goedkoper zijn ze ook vaak in de aanbieding. Zo heeft de Albert Heijn vaak de mandarijnen in de aanbieding en ook de appels zullen overal regelmatig extra in de aanbieding zijn.

Voor op het prikbord

Nu ben ik benieuwd, koop jij seizoensproducten? Of hou je daar helemaal geen rekening mee? Ik ben benieuwd laat het weten in de reacties hier of op facebook. 

Afbeelding via shutterstock
Facebook Comments

Share this post